Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.06.2017 | Olympiakomitea

Koulutuksia urheilujohtamisesta: tähtäimessä kansainväliset kentät sekä johda kuin nainen

Suomen Olympiakomitea avaa syksyllä 2017 kaksi n. vuoden mittaista koulutusohjelmaa, Johtaa kuin nainen sekä Kansainvälinen urheilujohtamisen koulutusohjelma NILE (Nordic International Leadership Education).

”Johtaa kuin nainen”- koulutus tähtää tasa-arvoisempaan päätöksentekoon ja kannustaa naisia hakeutumaan johtotehtäviin liikunnan ja urheilun parissa. Osallistujat saavat työkaluja johtamiseen ja itsensä kehittämiseen asiantuntijoiden, roolimallien ja mentoreiden opastamina. Teemoja koulutuksessa ovat mm. liikunnan ja urheilun toimintaympäristö, itsensä johtaminen, vuorovaikutus ja esiintyminen, kriisitilanteiden hallinta, strateginen johtaminen ja verkostoituminen.

Kansainvälinen urheilujohtamisen koulutusohjelma NILE puolestaan kehittää osallistujan johtajataitoja sekä luo henkilökohtaisen urasuunnitelman liikunnan ja urheilun kansainvälisille kentille. Koulutuksen avulla osallistujat saavat uusia verkostoja ja kontakteja kansainvälisesti, Pohjoismaissa sekä he tulevat osaksi suomalaista urheiluvaikuttajien verkostoa.

Monimuotoinen urheilunkenttä on kaikkien etu

Suomen Olympiakomitea kokee tärkeäksi edistää tasa-arvoa johtotehtävissä. Liikunnan- ja urheilun kenttä on edelleen miehinen erityisesti urheilujohtajien osalta.

– Tasa-arvoinen ja monimuotoinen urheilumaailma on kaikkien etu, siksi haluamme tukea naisia kohti johtajuutta”, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Kansainvälinen Olympiakomitea viitoittaa Agenda2020 avulla tietä kohti tasa-arvoisempaa liikuntakulttuuria pyrkimällä lisäämään naisten määrää johtotehtävissä.

– Samaan haluamme pyrkiä myös me täällä Suomessa, Ritakallio lisää.

Johtaa kuin nainen on yksi Suomi 100- juhlavuoden tasa-arvoteoista osana Opetus- ja kulttuuriministeriön, Olympiakomitean ja Paralympiakomitean Suomi 100 -juhlavuoden haastekampanjaa.

Emme voi vaikuttaa tulevaisuuteen ilman kansainvälisiä osaajia

Liikunnan- ja urheilun tulevaisuuden suunta määritellään kansainvälisten lajiliittojen tai organisaatioiden neuvottelupöydissä. Suomen kannalta on tärkeää, että suomalaisia urheiluvaikuttajia on edustettuina laajasti eri rintamilla. NILE- koulutus tarjoaa työkaluja ja urasuunnitelman kohti kansainvälisiä kenttiä.

– Polku kansainväliseksi vaikuttajaksi ei aukea itsestään, sen eteen on tehtävä paljon työtä. Koulutusohjelma on yksi askel eteenpäin vaikuttajan polulla, toteaa Ritakallio.

NILE- koulutus on osa Olympiakomitean kansainvälisyystrategiaa, jonka yksi tavoite on saada lisää suomalaisia urheiluvaikuttajia maailmalle.

Lisätietoja koulutuksista:

Johtaa kuin nainen

Lisätietoja: www.olympiakomitea.fi/2017/06/13/hae-mukaan-johtaa-kuin-nainen-koulutukseen/
Yhteyshenkilö: Sari Kuosmanen, projektipäällikkö, sari.kuosmanen@olympiakomitea.fi, puh: 040 158132
Hashtagit: #johtaakuinnainen #koulutukset

***

Kansainvälinen urheilujohtamisen koulutusohjelma NILE (Nordic International Leadership Education)

Lisätietoja: www.olympiakomitea.fi/2017/06/16/hae-pohjoismaiseen-urheilujohtamisen-koulutukseen-tahtaimessa-kansainvaliset-kentat/
Yhteyshenkilö: Niina Toroi, kansainvälisten suhteiden erityisasiantuntija, niina.toroi@olympiakomitea.fi,
puh: 040 672 2220
Hashtagit: #NILEFIN #koulutukset