Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.06.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Ministerit Rehula ja Terho: Liikkuva lapsuus kaikille

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyölupaus – Liikkuva lapsuus – vahvistaa perheiden mahdollisuuksia liikunnalliseen elämäntapaan. Ministeriöiden toimialoilla edistetään monin tavoin lasten liikkumista ja terveitä elämäntapoja. Työtä vahvistetaan entisestään yhteistyölupauksen avulla.

– Kaikille lapsille on annettava mahdollisuudet toteuttaa luontaista tarvettaan liikkua ja kokea liikunnan iloa. Liikunta on perheille ja eri sukupolville oivallinen tapa kokea elämyksiä ja olla aktiivisesti yhdessä ”, painottaa perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula.

– Liikunta tukee tervettä kasvua, auttaa oppimaan, kehittää motorisia valmiuksia, rakentaa itsetuntoa sekä tukee tunnetaitojen ja sosiaalisten taitojen kehitystä”, korostaa eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho.

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö ovat tehneet pitkään yhteistyötä terveyden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Nyt luodaan yhdessä mahdollisuuksia lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnille. Liikkuva lapsuus -yhteistyölupaus sisältää 10 toimenpidettä, joihin ministeriöt sitoutuvat.

Yhteistyölupaus on yksi Suomi 100 -teoista.

Missä on Suomen perheliikuntaystävällisin kunta?

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ja eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho haastavat yhdessä Suomen Kuntaliiton ja Suomen Olympiakomitean kanssa kunnat kilpailuun, jossa etsitään esimerkkejä hyvin toimivista ja edullisista lapsiperheiden liikuntamahdollisuuksista. Kilpailun taustalla on Liikkuva lapsuus -yhteistyölupaus.

Lasten ja lapsiperheiden mahdollisuuksissa liikkua on suuria eroja riippuen asuinkunnasta. Kilpailun tarkoitus on tuoda esiin parhaimpia toimintamalleja eri puolilta Suomea. Parhaat näistä palkitaan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierroksella syksyllä 2017. Kilpailu toteutetaan useampana vuonna eri teemoin. Vuoden 2017 teema on perheliikunta.

Lisätietoja:
johtaja Tiina Kivisaari, OKM, p. 0295 330178
ylitarkastaja Mari Miettinen, STM, p. 02951 63333

Liikkuva lapsuus – opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyölupaus

Lue lisää aiheesta