Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.07.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Lasten liikkumisen unelmia on kerätty jo tuhansilta lapsilta ja nuorilta kesän liikuntaleireillä

Osana Liikkumisen unelmavuotta lapsilta ja nuorilta on kerätty omia liikkumisen unelmia. Liikkumisen unelmavuoden aikana yhtenä tarkoituksena on saada unelmat liikkeelle. Nyt kesän aikana alue- ja liikuntajärjestöjen leireillä unelmia on kerätty laajasti jo usealta tuhannelta lapselta. Tarkoituksena on osallistaa lapset aidosti leiritoiminnan kehittämiseen, kun lapset ovat päässeet kertomaan toiveitaan liikkumisen tavoista ja näin vaikuttamaan tulevien vuosien sisältöihin.

Esimerkiksi Vierumäellä 400 lasta telttaili ja urheili kesäkuussa Unelmat Liikkeelle -teeman alla PHLU:n Leiritulet-leirillä. Lapsilta kerättiin unelmia ja toiveita jo etukäteen leirillä mahdollisuuksien mukaan toteutettavaksi.

– Leirillä lapsia, ohjaajia ja meitä aikuisia kannustettiin unelmoimaan ja tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Koko leirin ajan meillä oli leirialueella Unelmat-taulu, jonne tuli huikeita unelmia lasten kirjoittamana, hehkuttaa seurakehittäjä Kustaa Ylitalo PHLU:sta.

Taululta löytyy unelmia, kuten ”Haluun kiipeillä vuorilla ja hypätä laskuvarjolla”, ”Oma hevonen ja tulla hyväksi ratsastajaksi”, Haluaisin osata voltteja, olla notkeampi. Opettajan työ.”, ”NHL” ja
”Haluan harrastaa tanssia koko elämän.”

Heinäkuun alussa peräti 1 300 lasta on saanut ideoida omia unelmiaan LiiKun Pitkis-leirillä Kokemäellä. Leiriunelmia kerättiin lajikohtaisesti kaikilta leiriläisiltä ja koottiin Unelmat liikkeelle -t-paitoihin muidenkin nähtäväksi.

– Me toivottiin lisää kaikenlaista tanssia, kertovat nuoret Pitkis-leiriläiset Lotta, Anni, Alina ja Sonja. Olis kiva tutustua, millaista se breakdance oikein on, Lotta tuumii.

– Mä haluaisin täällä kokeilla sellaisia lajeja, joita muuten ei pääse kokeilemaan, kertoo puolestaan Roope.

Lasten unelmien keräys on laajempi valtakunnallinen kampanja

Lasten unelmien keräyskampanja on osa Unelmat liikkeelle -toimintaa, ja sitä toteutetaan päiväkodeissa, kouluissa, leiritoiminnassa sekä myös laajemmin kuntatasolla eri puolilla Suomea. Presidentti Sauli Niinistön suojeleman keräyskampanjan tavoitteena on rohkaista lapsia ja nuoria innostumaan ja ideoimaan omia liikkumisen unelmia ja saada aikuiset kuuntelemaan ja miettimään lasten kanssa yhdessä, miten unelmia voisi toteuttaa. Samalla unelmia ja vastauksia on tarkoitus hyödyntää muun muassa koulu- ja leiritoiminnan suunnittelussa.

Kevään aikana unelmia on kerätty liikuntaleireillä, kunnissa sekä kouluissa. Monilla paikkakunnilla unelmia kartoitettiin muun muassa osana toukokuisen Unelmien liikuntapäivän suunnittelua. Muun muassa Jyväskylässä ja Salossa on toteutettu erityisiä kaupungin organisoimia liikkumisen unelmien keräyskampanjoita.

– Jyväskylässä lasten liikkumisen unelmia kerättiin huhtikuun loppuun kampanjalla, johon saimme hienosti mukaan myös yhteistyökumppaneita. Kaupungin lisäksi mukana oli seuroja ja yhdistyksiä ja yrityksiä, jotta saataisiin toteutettua mahdollisimman monen lapsen kirjattu unelma. Kampanja onnistui hienosti ja toteutimme näitä toiveita muun muassa Unelmien liikuntapäivänä. Samalla saimme arvokasta tietoa jatkosuunnittelua varten nuorten jyväskyläläisten liikkumisen toiveista, Henri Nyholm Jyväskylän liikuntapalveluista iloitsee.

Lisätietoa keräyskampanjasta löytyy täältä.

Lue lisää aiheesta