Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.07.2017 | Olympiakomitea

Vilinää ja vilskettä neljän päivän ajan – SM-viikko onnistui loistavasti

Historian toinen monilajitapahtuma SM-viikko järjestettiin Tampereella 6.-9. heinäkuuta. Neljän päivän aikana lähes 3000 urheilijaa mitteli 30 lajin suomenmestaruuksista maalla, vedessä ja ilmassa.

SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen on erittäin tyytyväinen SM-viikon käännyttyä loppusuoralle:

– Huikea 30 lajin kokonaisuus meni loistavasti! Totta kai aina on pientä säätöä, mutta kaikki asiat saatiin aina hoidettua.

SM-viikon lajikirjoon kuuluu vähän pienempiä lajeja, jotka ovat suurelle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Kantavana ajatuksena SM-viikolla onkin yhteistyö, jonka tavoitteena saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä.

– SM-viikko on monen eri tahon mittavan yhteistyön tulos. Yhteistyö tarkoittaa välillä myös kompromisseja, mutta kaikki ovat olleet valmiita niitä tekemään onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. SM-viikkoa on tehty tiiviissä yhteistyössä Ylen ja Tampereen kaupungin kanssa. Molempien panostus ja innostus tapahtumaan on huima ja ollut onnistumisen edellytys.

– Kaikki 30 lajia toimitsijoineen hoitivat oman osuutensa hienosti. Yhteensä tapahtumaa oli tekemässä noin 900 ihmistä eri tehtävissä!

Nyt käydyllä SM-viikolla monen lajin urheilijat saivatkin esiintyä täysille katsomoille. Drifting-kuljettajat esittivät taitojaan tuhatpäisen yleisön edessä, thainyrkkeilyn finaaliotteluihin jouduttiin viime hetkillä lisäämään katsomopaikkoja ja Niihaman vesihiihtostadionilla rikottiin kaikkien aikojen yleisöennätys.

– Päivä onnistui yli odotusten ja oli kaiken kaikkiaan todella hienoa olla mukana SM-viikolla lajimme voimin, iloitsee Suomen Vesihiihtourheilun puheenjohtaja Laura Lammi.

Myös urheilijoille SM-viikko luo erityisen tunnelman. Naisten kortteliajon suomenmestari Pia Pensaari jakoi kiitosta tapahtuman järjestäjille ja ilmapiirille. Tuore kultamitalisti painottaa myös, että tapahtuma toimii oivana näkyvyyskeinona juurikin pienemmille lajeille.

– Tuossa on biketrial ja tässä kortteliajo, jäätelöä ja makkaraa myydään ja perjantai-ilta. Kyllä näkyvyyden kannalta ihan mielettömän hieno juttu. Iso kiitos järjestäjille, tämä vaatii panostusta. Oli tosi hienosti tehty!

Laskuvarjohypyn suomenmestari Teemu Hietakari oli haltioissaan SM-viikon tunnelmasta.

– On ollut tosi hienoa hypätä täällä, on kyllä mahtavat maisemat hypätä. Poikkeuksellista, että päästään hyppäämään kaupungin lähellä. Ensimmäistä kertaa koskaan Suomessa järjestetään meidän lajissa kilpailu näin lähellä kaupunkia. Yleensä ne ovat lentokentillä tai metsissä, on kyllä tosi mahtavaa!

Tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen kertoo, että seuraava SM-viikko järjestetään kesällä 2018. Paikkakunta on vielä avoin, siitä järjestetään haku aivan lähiaikoina.

– Tietenkin kaupunki ja sen olosuhteet vaikuttavat paljon järjestelyihin. Tärkeintä on kuitenkin saada SM-viikon erityinen fiilis säilytettyä!