Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.07.2017 | Olympiakomitea

Emma Terho ehdolla KOK:n urheilijavaliokuntaan

Jääkiekon olympiamitalisti Emma Terho on ehdolla Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) urheilijavaliokuntaan. Valinnan Terhon ehdokkuudesta teki Suomen olympiakomitean urheilijavaliokunta.

– Emma on mielestämme paras ehdokas Suomesta KOK:n urheilijavaliokuntaan. Hän on erittäin kokenut urheilija, joka edustaa suomalaisten urheilijoiden arvomaailmaa: puhdasta urheilua, läpinäkyvyyttä urheilun eri tasoilla, sekä hänellä on aito halu edistää urheilijoiden asioita, toteaa urheilijavaliokunnan jäsen Laura Lepistö.

PyeongChangin talviolympialaisissa 2018 valitaan kaksi uutta jäsentä KOK:n urheilijavaliokuntaan, jonka tehtävänä on tuoda urheilijoiden ääni kuuluville KOK:n päätöksenteossa. Valinnan tekevät PyeongChangin talvikisojen urheilijat, jotka äänestävät jäsenet kahdeksan vuoden toimikaudelle. Urheilijavaliokunnan jäsenet ovat samalla myös KOK:n jäseniä.

Urheilijana viidet olympialaiset läpikäynyt Terho kokee tärkeäksi, että urheilijoiden ääni kuuluu vahvana niin kentillä kuin päätöksenteossakin.

– Urheilijat ovat kisojen pääasia ja heidän äänensä kuuluminen on keskeistä. Haluan myös edistää urheilijoiden kaksoisuraa, sillä on äärimmäisen tärkeää, että urheilijoita ajatellaan kokonaisvaltaisesti ihmisinä ja autetaan myös urheilu-uran jälkeisen ajan suunnittelussa. Uskon, että koulutetut ja tukea saaneet urheilijat pystyvät tulevaisuudessa olemaan iso voimavara sekä urheilulle että yhteiskunnalle, Emma Terho lisää.

Terho on edustanut Suomea Naganon (1998), Salt Lake Cityn (2002), Torinon (2006), Vancouverin (2010) ja Sotšin (2014) talviolympialaisissa saavuttaen kaksi olympiapronssia. Hän on toiminut Suomen olympiakomitean urheilijavaliokunnassa vuodesta 2010 ja 2016 lähtien valiokunnan puheenjohtajana. Terho oli Suomen olympiakomitean hallituksen jäsen 2013 – 2016. Lisäksi hän on ensimmäinen nainen jääkiekkoliiton hallituksessa.

KOK:n urheilijavaliokunnassa ovat suomalaisurheilijoista aiemmin vaikuttaneet Jari Kurri (2002 – 2006) ja Saku Koivu (2006 – 2014). Lisäksi suomalaisena KOK:n jäsenenä on tällä hetkellä Sari Essayah.

Lisätietoja: http://www.olympic.org/athletes-commission?