Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.07.2017 | Huippu-urheilu

Julia Kiviselle moukarinheiton EYOF-kultaa

Kaustisten Pohjan-Veikkojen Julia Kivinen avasi Suomen mitalitilin Unkarissa käytävillä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla. Kivinen voitti kultaa tyttöjen moukarinheitossa suvereenin esityksen jälkeen tuloksella 64,22. Hopealle sijoittunut Ukrainan Valeriia Ivanenko heitti 61,64 ja pronssimitalin napannut Irlannin Jade Williams kirjautti tuloksen 58,62.

– Ei ole vielä sanoja tälle fiilikselle, ihan mahtavaa! Kivinen tunnelmoi heti kisan jälkeen.

Suomalaisen sarja oli erittäin tasainen. Kivinen mittautti 4 heittoa, joista lyhinkin kantoi 60,17.

– Eka heitto osui verkkoon, joten siitä tuli pieni jännitys päälle, mutta sen jälkeen sarja lähti hyvin käyntiin. Olen kyllä yllättynyt siitä, miten selvällä erolla voitto tuli, Kivinen summasi.

Joonas Kivisen ja Jarmo Pöyryn valmentama 16-vuotias Kivinen on kahtena edellisenä vuonna voittanut oman ikäluokkansa moukarinheiton Suomen mestaruuden. Hän on tänä kesänä heittänyt EYOF-kisoissa käytettyä 3 kilon moukaria ennätyslukemiinsa 65,60.

– Julian heitot olivat erittäin hyviä kovaan vastatuuleen nähden. Odotin muilta kovempaa tasoa, mutta tuuli verotti 3-4 metriä tuloksista. Julia on sisältä vahva likka ja monipuolinen urheilija, jolla on hyvä pohja tulevaisuutta varten, valmentaja Pöyry analysoi suojattiaan.

 

EYOF-kesäkisat, Györ, Unkari, 23.-29.7.2017