26.07.2017 | Huippu-urheilu

Suomelle mitalisade EYOF-kisojen yleisurheilussa

Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine jatkoi suomalaisen keihäänheiton menestysperinteitä voittamalla kultaa Unkarissa käytävillä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla. Marcus Kytölä sijoittui hopeamitalille seiväshypyssä ja Eero Hirvinen aitoi pronssille 110 metrin aitajuoksussa.

Suomelle kisojen toisen kultamitalin voittanut 16-vuotias Topias Laine kiskaisi poikien keihäsfinaalissa ennätyksensä 74,74.

– Lataus oli parempi kuin koskaan ennen kisaa, oli paljon energiaa. Halusin päästä näyttämään ja merkitsee todella paljon, että pystyin voittamaan tämän kisan, Laine hehkutti.

Laine kiskaisi kultamitalituloksen heti avausheitollaan. Sen jälkeen hän rauhoitti tilanteen ja heitti vasta viimeisellään toisen mitatun heiton, joka kantoi 69,86. Hopealle kiskaissut Turkin Metehan Acar mittautti parhaallaan 69,88. Poikien keihäskisa heitettiin 700 gramman keihäällä.

– Voittoheitto oli rento, pääsin hyvin tukea vasten enkä hätäillyt vedossa, Laine analysoi.

Seiväshypyssä Hyvinkään Seudun Urheilijoiden Marcus Kytölä nappasi hopeaa tuloksella 495.

– Jalat oli aika uupuneet ja tuuli oli haasteellinen, mutta hyppy kulki kuitenkin hyvin. Nämä oli tähän asti isoimmat kisat mun uralla, ja oli tosi hienoa onnistua täällä, Kytölä kommentoi.

Kisan voittoon hyppäsi Norjan Pal Haugen Lillefosse tuloksella 500.

110 metrin aidoissa Kankaanpään Seudun Leiskun Eero Hirvinen kiihdytti pronssille ajalla 14,29 (-0,8m/s).

– Olen onnellinen ja vähän yllättynytkin. Juoksu ei ollut täydellinen mutta tasaisen varma suoritus, joka onneksi riitti mitaliin, totesi finaalijuoksuun välierien neljänneksi nopeimmalla ajalla selviytynyt Hirvinen.

Pika-aitojen voittoon juoksi Alankomaiden Sven Jansons ajalla 13,87. Hopealle sijoittui Italian Giuseppe Filpi, joka juoksi ajan 14,21.

Nurmi ja Silvennoinen kauhoivat finaalissa, Italia kukisti Suomen koripallossa

Uinnin aamukilpailuissa Erik Nurmi kellotti 200 metrin rintauinnin alkuerien kahdeksanneksi parhaan ajan ja ennätyksensä 2.21,62 ja eteni illan finaaliin. Finaalissa Nurmi oli niin ikään kahdeksas ajalla 2.22,56. Tyttöjen 100 metrin vapaauinnissa Sini Silvennoinen oli finaalin 7:s ajalla 57,53.

Poikien koripalloturnauksen alkulohko päättyi Suomen osalta tappioon Italiaan vastaan luvuin 73-77. Suomi kuitenkin voitti alkulohkonsa ja selviytyi ylihuomenna perjantaina pelattaviin välieriin, jossa se saa vastaansa Liettuan.

Judossa suomalaispäivä päättyi ilman voittoja. Voimistelussa Suomi oli tyttöjen joukkuekilpailun 13:s. Henkilökohtaisen neliottelun karsinnasta suomalaiset eivät selvinneet jatkoon.

Suomalaisten tulokset Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla keskiviikkona 26.7.: