Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.08.2017 | Huippu-urheilu

Koripallomiehet ehtivät ensimmäisinä Taipein kisakylään

Sunnuntaina saatiin ensimmäiset suomalaisurheilijat 29. kesäuniversiadien kisakylään Taiwanin Taipeissa, kun komea miesten koripallomaajoukkueen miehistö asteli portista sisään.

Pieti Poikolan ja Danny Janssonin valmentama tusina on vielä yhtä miestä vajaa, kun Fiifi Aidoo liittyy ryhmään tulevalla viikolla Yhdysvalloista.

Suomea Taipeissa edustaa 24 maan turnauksessa ns. haastajamaajoukkue.  Koripalloturnaus käynnistyy viikon kuluttua sunnuntaina 20.8. Japania vastaan. Näiden joukkueiden lisäksi lohkossa ovat myös Kanada, Norja, Saksa ja Hong Kong.

Vuorokauden matkaamisen jälkeen kisakylään saapui varsin pirteä ryhmä, joka lounaan jälkeen siirtyi pikku levolle ennen illalla odottanutta kuntosalitreeniä. Ennen sunnuntain avausottelua joukkue pelaa myös yhden treenipelin Israelia vastaan.

Päävalmentaja Pieti Poikola kuvailee joukkueen ”punaista lankaa” turnauksessa näin:

– Kyseessä on miesten haastajamaajoukkue ja teema on se, että toivottavasti mahdollisimman moni tämän joukkueen pelaajista pelaa miesten maajoukkueessa jollakin aikajänteellä. Pelaamme miesten maajoukkueen hyökkäyspelejä hieman yksinkertaistettuna ja karsittuna. Samaten puolustuskonsepti on hyvin samantyyppinen. Haluamme toki voittaa pelejä eli pikkaisen muokkaamme pelitapaamme myös meidän pelaajamateriaalin mukaan.

Poikola kuvailee turnausta mielenkiintoiseksi muun muassa siksi, että vastaan tulee sellaisilla pelitavoilla pelaavia joukkueita, joita pelaajat eivät ole koskaan ennen nähneet.

– Parhaat joukkueet ovat erittäin hyviä, mukana on taas takuulla tulevia maailmanluokan tähtiä. Toivottavasti myös meidänkin joukkueessa.

Esimerkiksi USA:ta turnauksessa edustaa tällä kertaa Purduen yliopistojoukkue, joka eteni NCAA:n finaaleissa puolivälieriin maaliskuussa.

Tulostavoite on Poikolan mukaan vähintään se, että Suomi lunastaa paikan myös seuraaviin universiadeihin eli sijoittuu 12 parhaan joukkoon.

– Kyllä me joukkueen kesken puhuimme, että haluaisimme olla kaikkien aikojen paras suomalainen universiadijoukkue koripallossa. Matsi kerrallaan kuitenkin mennään.

Viime kesäuniversiadeissa Gwangjussa kaksi vuotta sitten oli 14:s. Paras sijoitus on koripallojoukkuella ollut universiadien historiassa seitsemäs, johon on päästy kaksi kertaa.

Universiadien avajaiset on lauantaina 19.8. Suomalaisten kilpailut käynnistyvät sunnuntaina 20.8. miekkailulla, taekwondolla, uinnilla,

Koripallojoukkueen ohjelma universiadeissa:

SU 20.8. 17:30 Japani (Hsinchu Municipal Gymnasium)
MA 21.8. 10:00 Kanada (University of Taipei, Tianmu)
TI 22.8. 17:30 Norja (Taipei Arena)
TO 24.8. 17:30 Saksa (Taipei Arena)
PE 25.8. 20:00 Hong Kong (University of Taipei, Tianmu)
SU 27.8. jatko-ottelu
MA 28.8. jatko-ottelu
TI 29.8. jatko-ottelu

Suomen joukkue:

Marius van Andringa, free agent, Vaasan yliopisto, avoin
Ilari Seppälä, Kataja Basket, Itä-Suomen yliopisto, avoin
Joonas Lehtoranta, Karhu Basket, Jyväskylän yliopisto, avoin
Shawn Hopkins, Troy State (USA)
Okko Järvi, Espoo United, Jyväskylän yliopisto, avoin
Anton Odabasi, Trabzonspor (Turkki), Helsingin yliopisto, avoin
Topias Palmi, Tampereen Pyrintö, Tampereen ammattikorkeakoulu
Henri Ventoniemi, West Florida (USA)
Tommi Huolila, Kataja Basket, Itä-Suomen yliopisto
Alexander Madsen, USK Praha (Tsekki), Jyväskylän yliopisto, avoin
Tuomas Hirvonen, Kouvot, Jyväskylän yliopisto
Fiifi Aidoo, Grand Canyon (USA)

Päävalmentaja: Pieti Poikola
Valmentaja: Daniel Jansson
Fysio: Jussi Laukkonen
Naprapaatti: Jukka Matinen

Koripalloilijat ehtivät ensimmäisinä suomalaisurheilijoina kisakylään sunnuntaina.