Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.08.2017 | Seuratoiminta

VOK-superviikonloput käynnistyvät jälleen

Valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen (VOK) I-tason superviikonloput käynnistyvät taas syyskuussa. Kaikki liikunnan aluejärjestöt järjestävät yhtä aikaa alueillaan teemakoulutuksia kolmena viikonloppuna. Osallistua voi koko viikonlopun koulutukseen, yhden päivän koulutukseen tai vain yhteen teemakoulutukseen.

Tampereen Pursiseuran valmentaja Veikka Viitala tehtaili viime vuonna kaikki kolme viikonloppua. Nuori valmentaja oli tyytyväinen antiin.

− Sain koulutuksista paljon hyvää yleistietoa. Purjehdus eroaa valmennuksellisesti paljon suurimmista lajeista, kuten vaikkapa jalkapallon valmennuksesta, mutta silti sain paljon irti, kolme vuotta seuran junioritoiminnassa aktiivisesti mukana ollut Viitala kertoo.

− Voin suositella näitä koulutuksia lämpimästi. Voittivat kyllä lajiliittojen kurssit, koska kouluttajat olivat niin asiantuntevia, ohjelma oli hyvin suunniteltu ja kokonaisuus toimi.

Koulutukset sopivat eri ikäisten valmentajille ja ohjaajille lapsista aikuisiin. Osa opinnoista tehdään yhteisissä ryhmissä ja osassa jakaannutaan valmennuksen kohderyhmien mukaisesti pienempiin ryhmiin.

− Fyysisen harjoittelun teemakoulutus oli todella mielenkiintoinen. Kaikista teemoista sai aina edes jotain pientäkin matkaan. Mieleen jäi muun muassa ohjaavan palautteen määrä ja kannustaminen. Ehdottomasti näppärä ja hyvä paketti tehdä koulutukset tiiviisti viikonlopuissa, Viitala summaa tyytyväisenä.

Seuraavat kolme superviikonloppua käydään syyskuussa ja marraskuussa (2017) sekä maaliskuussa (2018). Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!