Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.08.2017 | Huippu-urheilu

Jousiampujat eivät anna Taipein helteen haitata

Taipein universiadien miesten jousiammuntakolmikkomme myhäili torstai-iltana tyytyväisen oloisena kisakylän asuntonsa oleskelutilassa. Toiset harjoitukset helteisellä National Taiwan Sport University Archery Fieldillä oli takana ja katseet yhä tiukemmin sunnuntaina alkavassa kilpailussa.

Jaakko Hepola (Pohjan Jousi, Oulun ammattikorkeakoulu), Eero Mäenpää (Porin Jousiampujat, Turun yliopisto) ja Antti Vikström (Oulun Jousimiehet, Oulun yliopisto) toistavat muiden suomalaisurheilijoiden jo useasti kertoman totuuden.

– Hiki valuu varjossakin ihan reippaasti ja kirkastakin on. Paikat on kokonaisuudessaan hyvät ja kaikki toimii erittäin hyvin, kolmikko kertoo olosuhteista.

– Kuumuus vaikuttaa oikeastaan vainomaan fiilikseen, ei käytännössä muuhun. Kylmä sää olisi paljon enemmän vaikuttava. Pitää muistaa vain juoda ja olla varjossa aina kuin mahdollista, Eero Mäenpää toteaa.

Myös miesten jousiammunta on Taipeissa kovatasoinen kilpailu, mukana on mm. maailmanennätysmies Kim Woojin. Toki huippujen jälkeen taso on matalampi kuin MM-kisoissa.

Tämän kesän SM-hopeamies Antti Vikström on mukana toisissa universiadeissaan, Gwangjussa tie katkesi 1. pudotuspelikierroksella. Kisan tärkeyttä Vikströmille kuvaa hyvin se, että mies valitsi universiadit MM-kisojen sijaan.

– Päätin kauden alussa, että tämä on pääkisani ja sillä asenteella valmistaudun näihin. Tulostavoitteeksi laitan 660 alkukisaan ja kahdeksan sakkiin pääsystä olen tyytyväinen, viime vuonna Mongolian opiskelijoiden MM-kisoissa yhdeksänneksi sijoittunut Vikström toteaa.

Jaakko Hepola uskoo korealaisten olevan tutusti kovia tässäkin kisassa.

– Korealaiset ampuvat varmasti kovaa. Itse jos 16 sakkiin pääsisi, voisi olla tyytyväinen. Toki yhtään matsia ei lähdetä häviämään. Jos kaveri ampuu paremmin ja itse hyvin, niin sille ei sitten vain voi mitään.  Kesä ollut hieman alavireinen. 640 pintaan pitäisi päästä ja pudotuksiin 27 pistettä sarjaan pitäisi aina saa.

Eero Mäenpää tähtää samaan tulokseen kuin Hepola.

– Tulostavoite kauden aiempien suoritusten perusteella olkoon 640. Riippuu paljon kelistä, tuuli vaikuttaa, ennakkoa on saanut ottaa täällä jopa 50 senttiä. Pudotuksissa laitan itselleni paremmat betsit: ”mentaaligeimi” tulee niissä paremmin esiin. Yleisesti minun taso nousee kyllä pudotuksiin mentäessä.

Katso Eero Mäenpään lajiesittely tästä

Jousiammunnan ohjelma Taipeissa:
(Ajat Suomen aikaa)
SU 20.8. 9:00 Henkilökohtainen kilpailu, karsinta ja 1/48 kierros
SU 20.8. 12:50 1/48 kierros
SU 20.8. 13:30 1/24 kierros
MA 21.8. 9:40 1/16 kierros
MA 21.8. 10:35 1/8 kierros
MA 21.8. 11:15 1/4 kierros
MA 21.8. 11:55 1/2 kierros
TI 22.8. 6:00 Joukkuekilpailu, 1/8 kierros
TI 22.8. 6:45 Joukkuekilpailu, 1/4 kierros
TI 22.8. 7:15 Joukkekilpailu 1/2 kierros
TO 24.8. 5:00 Joukkuekilpailu, mitaliottelut
TO 24.8. 10:46 Henkilökohtainen kilpailu, mitaliottelut

Suomen jousiammuntajoukkue Taipeissa:
Jaakko Hepola, Pohjan Jousi, Oulun ammattikorkeakoulu
Eero Mäenpää, Porin Jousiampujat, Turun yliopisto (@eerofficial)
Antti Vikström, Oulun Jousimiehet, Oulun yliopisto

www.sjal.fi
www.eeromaenpaa.fi
ww.antti-vikstrom.com