Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.08.2017 | Olympiakomitea

Pertti Alaja 1952-2017

Olympiakomitean hallituksen pitkäaikainen jäsen, Suomen Palloliiton puheenjohtaja ja merkittävä suomalainen urheiluvaikuttaja Pertti Alaja on poissa.

Erityisesti jalkapalloilun parissa pitkän ja menestyksekkään uran tehnyt Alaja oli syntynyt Helsingissä Olympiavuonna 1952 ja oli kuollessaan 65-vuotias. Koulutukseltaan Alaja oli ekonomi, mutta suomalaisille hän tuli tunnetuksi erityisesti työstään urheilun parissa.

Omalla urheilu-urallaan Alaja pelasi 29 jalkapallon A-maaottelua ja voitti Suomen mestaruuden HJK:n riveissä vuonna 1973. Urheiluvaikuttajana hänet tunnetaan Suomen kautta aikain kokeneimpana kansainvälisenä jalkapallotoimijana. Hän toimi mm. MM-lopputurnauksen pääkoordinaattorin roolissa Nantes’ssa vuonna 1998 ja MM-turnauksen turnausjohtajana Etelä-Afrikassa vuosina 2008–10. Olympiakomitean hallituksen jäsenenä Alaja toimi 2001-2008.

Pertti Alaja oli koko suomalaisen urheilun voimahahmo, uusien avauksien tekijäja ja edelläkävijä, joka loi uran maailman suosituimman urheilulajin kansainvälisellä huipulla ja viitoitti esimerkillään tietä muille suomalaisille urheiluvaikuttajille.

Suomen Olympiakomitea hiljentyy kunnioittamaan Pertti Alajan muistoa ja ottaa osaa hänen lähestensä suruun.

(Kuva: SPL / Jussi Eskola)

Pertti Alajan muistokirjoitus Palloliiton sivuilla