Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.08.2017 | Huippu-urheilu

Heikki Saarenketo hyppäsi finaaliin – korismiehille voitto

Heikki Saarenketo selviytyi miesten telinevoimistelun hypyn finaaliin kesäuniversiadien avauspäivänä Taipeissa.

Saarenketo lähti kisaan turhia jännittämättä, vaikka komeaan voimisteluhalliin olikin saapunut runsas taiwanilaisyleisö kannustamaan samassa ryhmässä voimistelutta kotijoukkuetta.

– Olen ollut koko kauden hyvässä kunnossa ja ohjelmat ovat sujuneet. Permanto jäi hieman harmittaan, kun yleensä se on sujunut myös mutkitta, kommentoi Saarenketo.

Saarenketo lähtee valmistautumaan kohti keskiviikkona pidettävää finaalia kevyellä treenillä.

– Nyt lähdetään siistimään alastuloa ja nostetaan sijoitusta finaalissa. Viiden parhaan joukkoon, jos pääsen, niin se olisi tosi hyvä.

Saarenkedon pisteet olivat 14,125. Hypyn paras oli ukrainalainen Igor Radivilov pistein 14,850. Tomi Tuuha oli 11. pistein 14,050 ja on varalla hypyn finaaliin.

Joukkuekilpailussa Suomi oli 17.

Avauspäivänä nähtiin kisoissa myös yksi maailmanennätys, kun Korean Misun Choi teki naisten jousiammunnan tähtäinjousessa tuloksen 687.

Koko Suomen universiadijoukkue piti sunnuntaina illalla myös hiljaisen hetken Turun perjantain tapahtumien takia.

Korismiehille selvä avausvoitto

Miesten koripallojoukkue avasi Universiadit tyylikkäällä esityksellä kaataen Japanin 94-48 (24-12, 24-14, 26-13, 20-9).

– Avauspeli on aina haastava. Me saatiin Japanista yksi nauha ja pystyttiin valmistautumaan heihin aika hyvin. Luottamusta hyvään tekemiseen riitti ja hyvällä joukkuepuolustuksella stopit avasi meille mahdollisuudet hyvin korintekoon. Käytännössä jos olisimme hävinneet tänään, olisimme voineet unohtaa pääsyn kahdeksan joukkoon, mikä on meidän tavoite. Äärettömän tärkeä avauspeli siis, päävalmentaja Pieti Poikola myhäili.

Parhaat pistemiehet olivat Anton Odabasi 16/10, Topias Palmi 11/3, Shawn Hopkins 10/1 ja Ilari Seppälä 10/3.

Suomi voitti levypallot 51-28. Pallonmenetykset menivät 19-22. Suomen 2 pisteen heittoprosentti oli 68% ja kolmosten 27%.

Palautumisaika jää seuraavaan otteluun ennätyksellisen lyhyeksi, sillä Suomi kohtaa Kanadan jo maanantaiaamuna kello 10 paikallista aikaa.

Uimarit jäivät alkueriin

Uimareiden kilpailut päättyivät avauspäivänä alkukilpailuihin. Vaikka alkuviikon harjoitukset ennakoivat suomalaisille finaalipaikkoja, joutuivat suomalaiset taipumaan.

Valmentaja Marjoona Teljo ei ollut pettynyt päivän kisatulokseen, vaikka finaalipaikkoja ei auennut.

– Uimarit olivat fokusoituneet ja selkeästi tulossa tekemään kovaa tulosta heti kisapäivän aamuna, niin kuin he olivat koko viikon osoittaneet jo treeneissäkin. Universiadien taso oli huomattavasti kovempi kuin kaksi vuotta sitten, samassa altaassa ui mm. Ukrainan olympiavoittaja, sanoi Teljo.

Nea Norismaa sivusi henkilökohtaista ennätystään 50 metrin perhosuinnissa. Myös joukkueen muut uimarit pääsivät lähelle ennätyksiään, mikä lämmitti valmentajan mieltä.

– Perhostelijat uivat kaikki hyvin lähelle ennätystään ja myös rintauimarit jäivät vain parin kymmenyksen verran ennätyksestään. Hyvillä mielin tästä eteenpäin, kun näin lähelle omia ennätyksiä kuitenkin päästiin, kommentoi Teljo kisatunnelmia.

Tauriainen paras miekkailijoistamme

Sofia Tauriainen oli paras suomalaisnainen kalpamiekkailun henkilökohtaisessa kilpailussa. Tauriaisen sijoitus oli 25:s.

Tauriainen voitti avauskierroksella ruotsalaisen Larisa Dordevicin vahvasti otellun 15-5. Toisella kierroksella (32-cup) itävaltalainen Paula Schmidl oli suomalaista parempi 15-7.

Michaela Kock ja Anna Salminen karsiutuivat cupin ensimmäisellä kierroksella. Kockin loppusijoitus oli 36:s ja Salmisen 52:s.

Taekwondossa ei semifinaalipaikkoja

Essi Labart ja Frans Salmi karsiutuivat kummatkin taekwondon liikesarjojen yksilökilpailun semifinaalista kesäuniversiadien avauspäivänä Taipeissa.

Salmi oli pistein 75,7 karsintaryhmänsä yhdeksäs ja koko joukon 19:s. Semifinaaliin selvisi 14 urheilijaa. Labartin pisteet 75,0 olivat oman karsintaryhmän 12:s ja koko kilpailijajoukon 19:s.

Karsiutumisesta huolimatta Labart oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Olen saanut esiintymistä rennommaksi, ja tuntui, että pystyin taas hieman enemmän itsekin nauttimaan esiintymisestäni matolla. Myös sivupotkut ovat olleet minulle haaste, mutta nyt jotenkin uskoin enemmän itseeni niidenkin kanssa.

Sen sijaan Salmi ja valmentaja Jarkko Mäkinen hämmentyivät tuomareiden antamista pisteistä suorituksen mentyä hyvin.

– Vähän ihmetyttää, kun listalla oli edellä sellaisia kenelle en ole koskaan hävinnyt. Semmoista tämä on. Tunsin kuitenkin itseni vahvaksi ja rutinoituneeksi matolle astuessani, Salmi kommentoi.

Jousiampujien kisat päätökseen

Suomen jousiampujakolmikon Universiadit alkoivat ja päättyivät sunnuntaina. Antti Vikström oli 33:s ja Jaakko Hepola sekä Eero Mäenpää sijoittuivat 57:lle tilalle.

Vikström selviytyi alkukilpailun perusteella suoraan 2. kierrokselle, jossa hävisi ranskalaiselle Thomas Koenigille 3-7.

Jaakko Hepola hävisi pudotusotteluiden avauskierroksella Viron Pearu Ojamaeelle 0-6 ja Eero Mäenpää Malesian Nazir Omarille 4-6

Vikström oli alkukilpailun 26:s (649), Mäenpää 58:s (607) ja Hepola 60:s (604).

Joukkuekilpailussa Suomi oli 17:s pistein 1860 ja jäi maanantaina alkavien pudotusotteluiden ulkopuolelle kymmenellä pisteellä Malesialle hävinneenä. Korea oli karsinnan ykkönen uudella universiadien ennätyksellä 2048.

(Kuva: Timo Virolainen)

Kisojen tulospalvelu