Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
21.08.2017 | Huippu-urheilu

Vuorinen miekkaili viidenneksi – joukkuepeleissä komeat voitot

Taipein Universiadien toinen kilpailupäivä tarjosi makeita suomalaishetkiä. Kalpamiekkailija Niko Vuorinen sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa viidenneksi ja taekwondon liikesarjojen kolmikko oli joukkuekilpailun kuudes. Naisten lentopallossa Suomi upotti Brasilian ja miesten koripallossa Kanadan.

Niko Vuorinen kertoi kisapäivän olleen pitkä ja raskas.

– Sinne jäivät mitalit yhden voiton päähän. Pitkä päivä ja ei todellakaan mikään helpoin mahdollinen reitti. Tällä kertaa taso oli todella kova, Vuorinen mietiskeli.

Universiadit olivat 28-vuotiaan Vuorisen neljännet ja samalla viimeiset.

Puolivälierässä tuttu mies, Venäjän Sergey Bida, oli Vuorista parempi 15-9. Bida voitti lopulta kilpailun.

– Venäläinen käytti hyväkseen erittäin aggressiivista alkua ja sai läpi sieltä pistoja. Mielettömän hyvänä puolustajana hän sai sen jälkeen pidettyä johtonsa. Teräpeli oli tänään hänellä meikäläistä selkeästi parempaa, Vuorinen kertasi puolivälierää Bidaa vastaan.

Rufus Panelius oli 46:s, Teemu Seeve 53:s ja Gunnar Gräsbeck 76:s.

Lentisnaiset räjäyttivät kisat käyntiin Brasilian kaadolla

Naisten lentopallomaajoukkue räjäytti universiadit käyntiin mahtavasti maanantaina voittamalla lajin mahtimaan Brasilian suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-21, 25-19, 25-16).

Suomi ei päästänyt viime kesän World Grand Prixíssäkin pelanneita Brasilian huippupelaajia otteestaan illan aikana. Suomen peli oli ehjä ja vastustajaa ei päästetty peliin mukaan missään vaiheessa.

– Juuri näin, hyvä tiivistys. Alkuun näytti vähän nihkeältä, mutta tämä joukkue on suoriutunut hankalista hetkistä jo monasti upeasti. Taso löytyi taas. Lopussa pelasimme jo todella erinomaista lentopalloa. Torjunta on toiminut todella hyvin, kuten harjoituspeleissäkin, päävalmentaja Tapio Kangasniemi totesi.

Tiistaina Suomi kohtaa Venäjän (klo 15 Suomen aikaa) ja alkulohkon päätöspelissä Meksikon keskiviikkona. Lohkon kaksi parasta jatkaa pelaamaan sijoista 1-8 ja loput sijoista 9-16.

Hienot neljännekset pohjustivat toisen koripallovoiton

Suomen koripallomiehet hoitelivat maanantaina turnauksen toisen voittonsa yhtä monesta yrityksestä, kun USA:n yliopistosarjan pelaajia vilisevä Kanada kaatui 79-71 (19-19, 21-8, 29-12, 10-32).

Ottelu oli kulultaan varsin erikoinen. Tasan päättyneen avausneljänneksen jälkeen toinen ja kolmas neljännes olivat täysin Suomen dominointia niiden mentyä 50-20. Päätösneljännekselle lähdettiin näin Suomen 30 pisteen johdosta, mutta Kanada tuli paikkapuolustukseen siirryttyään pahimmillaan vielä kuuden pisteen päähän.

– Kanada on yksi koripalloilun suurvalloista, joten arvostamme voittoa todella korkealle. Parhaimmillaan 30 pisteen johtomme kertoo mahtavasta potentiaalistamme. Tämä oli myös yksi kaksijakoisimmista peleistä, joissa olen ollut mukana. Toisen ja kolmannen jakson olimme loistavia etenkin puolustuksessa, ekassa hieman kurittomia ja viimeisessä todella latteita, päävalmentaja Pieti Poikola totesi.

– Kaksijakoiset fiilikset minullakin. Voitto tämä oli ja opitaan tästä taas uutta. Positiivinen juttu kaikkiaan, joukkueen tehomies Anton Odabasi totesi.

Parhaat pistemiehet olivat Odabasi 19/18, Tommi Huolila 14/4 ja Alexander Madsen 10/3.

Suomi voitti levypallot 42-38 ja pallonmenetykset menivät 21-18. Suomen 2 pisteen heittoprosentti oli 45% ja kolmosten 36.

Vuorela päivän ykkösuimari

Päivän neljästä suomalaisuimarista lähimmäksi iltauinteja selvisi Teemu Vuorela 200 metrin sekauinnissa. Vuorela oli 19:s jääden semifinaalipaikasta 0,3 sekuntia.

– Hyvä uinti Teemulta tähän saumaan. Harmittaa, ettei hän päässyt kokeilemaan illalla uudelleen, valmentaja Marjoona Teljo.

Fanny Teijonsalo oli 100 metrin vapaauinnissa 26:s ja 200 metrin vapaauinnissa Miikka Ruohoniemi oli 34:s ja Eetu Piironen 39:s.

Miesten taekwondojoukkue kuudenneksi

Taekwondon liikesarjan joukkuekilpailussa miestriomme Frans Salmi, Christian Kamphuis ja Olli Siltanen selvittivät tiensä finaaliin ja siellä kuudenneksi.

Valmentaja Jarkko Mäkisen mukaan semifinaalissa nähtiin miehiltä perussuoritukset, jotka rimaa hipoen riitti finaalikierrokselle.

– Treenit jäivät vähän vähälle freestylen kanssa, joten siihen nähden voimme olla todella tyytyväisiä tulokseen. Tästä vasta kisanälkä kasvoi, naurahtivat miehet

Suomalaiset voittivat kaikki eurooppalaiset, mukaan lukien hallitsevan EM-kultajoukkueen.

Judokat kuudentoista parhaan joukkoon

Judokat Aatu Laamanen ja Alexandra Barton aloittivat maanantain kisapäivän vahvasti voittaen kumpikin ensimmäiset ja toiset ottelunsa. Kolmas ottelu pudotti Laamasen ja Bartonin jatkosta, keräilyihinkään ei paikka irronnut.

– Laamasen keskittyminen herpaantui mattotilanteessa ja vastustaja pääsi ottamaan tiukan sidonnan. Barton laittoi alkuun hyvin kampoihin, mutta vastustaja iski 7 pisteen suorituksen ja sai matossa käsilukon, kertoi valmentaja Jaana Sundberg.

Viimeisten otteluiden tappiot jäivät myös kalvamaan kumpaakin ottelijaa.

– Jos olisin voittanut vielä kolmannen matsin, niin olisin ollut tyytyväinen päivän otteluihin, Laamanen summasi.

– En ole tyytyväinen sijoitukseen, mutta siihen olen, miten kamppailin tällä kaudella hyvin pärjännyttä kroatialaista vastaan, Barton kiteytti tunnelmat kisapäivästä.

Maija Leinonen 4-ottelun finaaliin

Naisten telinevoimistelussa Maija Leinonen avasi kisaurakkansa upeasti finaalipaikalla 4-ottelussa. Leinonen oli karsinnan 15:s pistein 48,950.

– Tuli pieniä mokia ja jäi jotain liikkeitä tekemättä, koska jännitti niin paljon, mutta ei tullut isoja virhepisteitä. Olen tyytyväinen suoritukseen ottaen huomioon, että tämä oli kauden ensimmäinen kisa.

Leinonen on kolmas varalla puomin telinefinaaliin. 4-ottelun finaali kisataan tiistaina.

Annika Urvikko 22:s ja Veronika Vuosjoki oli 44:s. Joukkuekilpailussa Suomi oli yhdeksäs pistein 138,725.

(Kuva: Timo Virolainen)

Kisojen tulospalvelu