Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.08.2017 | Huippu-urheilu

Miekkailijat päättivät Universiadit komeasti – yleisurheilussa finaaliväriä

Taipein kesäuniversiadien kisapäivän suomalaisiksi kohokohdiksi nousivat kalpajoukkueen kuudes tila, pari yleisurheilun finaalipaikkaa, Juuso Hassin mainio 10-ottelun avauspäivä sekä koripallomaajoukkueen harppaus tappiosta huolimatta kohti jatkopelejä

Miekkailukvartetti komeasti kuudenneksi

Suomen kalpamiekkailujoukkue Niko Vuorinen, Rufus Panelius, Teemu Seeve ja Gunnar Gräsbeck suoriutui upeasti kuudenneksi miesten joukkuekilpailussa.

Joukkue selviytyi hyvien yksilökisan suoritusten johdosta rankinginsa (11) suoraan 2. kierrokselle 16 parhaan joukkoon. Tuolla kierroksella Suomi löi sensaatiomaisesti Sveitsin, mutta puolivälierissä Japani oli miehiämme parempi.

Koko kvartetti hehkui tyytyväisyyttä tovi Japani-tappion kitkeryyden jälkeen.

– Sanoisin, että kansainvälisesti kovin joukkuesuorituksemme minun aikana eli lähes kymmeneen vuoteen. Joukkue on aina yhteisen dynamiikan luomista ja meillä oli todella hyvä henki. Koko ajan oli fiilis, että voimme voittaa, Niko Vuorinen tiivisti joukon kokeneimpana.

Yleisurheilussa Sipponen ja Bogdanoff finaaleissa

Yleisurheilun toisena kisapäivänä nähtiin kaksi suomalaisfinalistia.

Naisten kiekonheitossa Salla Sipponen sijoittui kahdeksanneksi heitettyään 53,13.

– Tulos jäi hieman harmittamaan, kun tiedän pystyväni parempaan. Sijoitukseen olen tyytyväinen, ja kun taakseni jäi vielä kovia nimiäkin, totesi Sipponen. Kisan voitti Saksan Kristin Pudenz tuloksella 59,09.

Pituushypyn finaalissa Matilda Bogdanoff sai kahden yliastutun hypyn jälkeen kolmannellaan tuloksen 604 ja sijoittui sillä kymmenenneksi. Kisan voitti Romanian Alina Potaru (665).

Juuso Hassi otteli hyvällä tasolla 10-ottelussa ensimmäisenä kisapäivänään. Hassi lähtee lauantaihin kisaan viidentenä pistein 3927.  Hassin sarja oli avauspäivänä 11,17 – 714 – 13,88 – 195 – 50,80. Kärjessä on Australian Kyle Cranston vain 89 pisteen päässä Hassista.

400 metrin aidoissa Jonna Berghem (58,74) juoksi itsensä viimeisenä ajan perusteella finaaliin ja Oskari Mörö (50,93) otti puolestaan suoran välieräpaikan omasta alkuerästään.

Sami Peltomäki heitti keihään karsinnassa 69,55, eikä selviytynyt finaaliin.

Korismiehillä iso askel kohti jatkopelejä tappiosta huolimatta

Koripallomiehet hävisivät torstaina Saksalle 64-71 (11-23, 18-15, 18-23, 17-10). Tappio tiesi käytännössä lohkovoiton karkaamista, mutta sen pienuus samalla vahvisti asemia pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon.

Joukkue tarvitsee lohkon kahden parhaan joukkoon pääsemiseen voiton lohkovaiheen päätösottelusta Hong Kongia vastaan perjantaina. Hong Kong on hävinnyt kaikki neljä peliään Taipeissa: Japanille neljällä pisteellä, mutta muille kärkinelikon joukkueille 45-70 pisteellä.

Aiemmin otettuun Kanadan kahdeksan pisteen voittoon nähden juurikin seitsemän pisteen tappio maksimissaan helpottaa Suomen asemaa jatkossa mahdollisessa vertailussa kärkikolmikon kesken.

Torstain Saksa-ottelua päävalmentaja Pieti Poikola piti jo ensimmäisenä pudotuspelinä, joita on nyt luvassa lisää.

– Alussa näkyi, että Saksan pelaajat pelaavat käytännössä lähes kaikki kovassa Bundesliigassa ja meidän pelaajista suuri osa Korisliigassa. Sarjojen tasoissa on ero. Matsin aikana pystyimme parantamaan intensiteettiä ja olimme pienempinä aggressiivisia. Saimme Saksan kahdella neljänneksellä pois hyökkäyksestään, mutta meidän hyökkäys ei vielä ollut tarpeeksi hyvä Saksan voittamiseksi.

Parhaat pistemiehet olivat Anton Odabasi 17/9, Ilari Seppälä 16/3 ja Topias Palmi 8/4. Suomi hävisi levypallot 34-40 ja pallonmenetykset menivät 15-19. Suomen kahden pisteen heittoprosentti oli 45 ja kolmosten 31.

Närhen ottelut jäivät taekwondossa yhteen

Taekwondon alle 62 kiloisten sarjassa Roosa Närhi kärsi tappion avauskierroksella Saksan tämän vuoden nuorten EM-pronssinaiselle Anna-Lena Frömmingille pistein 2-15.

Frömming sai ottelussa vähitellen lyöntipisteitä ja Närhen varoitusten myötä ottelu kääntyi edetessään yhä selvemmin hänelle. Loppukiri yrityksen myötä lukemat kasvoivat isoksi.

– Lauantaina olin vielä lähes varma, etten pysty ottelemaan vaivojeni takia. Siihen nähden toisaalta ylitinkin itseni, Närhi kommentoi.

Sarjan voiton otti Turkin Irem Yaman.

Retulainen nosti ryhmävoittoon ja 12:nneksi

Eetu Retulainen sijoittui painonnoston 94 kilon sarjassa kahdenneksitoista nostettuaan sekä työnnön että yhteistuloksen ennätyksensä. Retulainen oli myös aamun B-ryhmän ykkönen. Retulaisen tulos oli 341 kiloa (151+190).

Tempauksessa Retulainen onnistui kahdella viimeisellä yrityksellään (147, 151) ja työnnössä kahdella ensimmäisellään (184, 190).

– Päällimmäisenä jäi hyvä fiilis. Tavoitteet täyttyivät suurimmalta osin eli pari ennätystä ja ryhmävoitto. Täydellinen kisa ei kuitenkaan ollut, kun työntöennätys jäi ottamatta. Mutta sen takia jäikin sopivasti hampaankoloon, että tekee jo mieli takaisin treenaamaan. Hengähdetään nyt vielä hetki, ennen kuin alkaa taas takominen joulukuun maailmanmestaruuskisoihin, Retulainen totesi.

Sarjavoittoon nosti uudella universiadiennätyksellä Venäjän Egor Klimonov 383 (168+215).

Uimarit vielä vailla jatkopaikkoja

Perjantaikaan ei tuonut jatkopaikkoja suomalaisuimareille. Onnistumisiakin kuitenkin nähtiin, kun esimerkiksi Jaakko Rautalin ui ennätyksensä 100 metrin perhosuinnissa ajalla 56,86.

– Vauhdinjako onnistui uinnin aikana ja uinti pysyi kaikin puolin tasapainossa, kommentoi Rautalin.

Rautalin oli 56:s ja Janne Markkanen 61:s 100 m perhosuinnin alkuerissä. Teemu Vuorela sijoittui 27:nneksi ja Ari-Pekka Liukkonen 34:nneksi 50 metrin rintauinnissa, Patricia Aschan oli puolestaan 36:s 200 metrin vapaauinnissa ja Nea Norismaa oli 27:s ja Fanny Teijonsalo 28:s 50 metrin selkäuinnissa.

Kisojen aikataulu ja tulospalvelu