Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.09.2017 | Olympiakomitea

Koripallon EM-kisoissa juhlavuoden Yhdessä-teema toteutuu lukuisin tavoin

Suomi 100 -juhlavuotta ja Yhdessä-teemaa juhlitaan poikkeuksellisen monimuotoisesti torstaina 31.8. Suomessa alkaneissa koripallon EM-kisojen alkulohkon kisoissa. Kisajärjestelyjen kokonaisuudessa yhteistyö eri tahojen kanssa sekä kisaväen yhteiseen juhlatunnelmaan on panostettu erityisesti.

Kisanostetta voi hakea muun muassa Hartwall Arenan pihalle yhteistyössä Olympiakomitean kanssa pystytettävästä Suomi 100 -fanipisteestä, jossa on jaossa kaikille halukkaille muun muassa Suomen lippu -poskitarroja. Helsingin keskustassa Kansalaistorille puolestaan rakentuu suuri kaikille avoin fanialue, jossa pääsee kisatunnelmaan ja laajakankaalta seuraamaan Suomen pelejä. Ohjelmaa on suunnattu koko perheelle. Kisajuhlinnasta ei jää pois, vaikkei Helsinkiin pääsisikään.

– YLE:n tv-lähetysten lisäksi kisatunnelmaa viedään eri puolille Suomea. 20 paikkakunnalle pystytetään fanialueita, Sudenpesiä, joissa paikkakuntalaiset voivat yhdessä nauttia peleistä ja ohjeisohjelmasta. Tämä on toteutunut ainutlaatuisella yhdessä-tekemisen meiningillä paikallisten seurojen kanssa, iloitsee Eurobasket 2017-kisojen pääsihteeri Ari Tammivaara.” Paikalliset Sudenpesät ovat osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

Yhdessä-teema toteutuu myös erittäin vahvana kisojen vapaaehtoistyössä, jonka voima on yllättänyt iloisesti kisajärjestäjätkin.
– Meillä on 400 vapaaehtoisen joukko iloisia, sitoutuneita ja osaavia ihmisiä, joiden panos on merkittävä kisojen onnistumisen kannalta, hehkuttaa Tammivaara.

Eurobasket alkulohko ja sen paikalliset Sudenpesät ovat osa vuoden 2017 Urheilun supervuoden monipuolista ohjelmaa, joka on sisältänyt lukuisia arvokisoja ja hienoja urheilutapahtumia osana Suomi 100 -juhlavuotta.