Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.09.2017 | Huippu-urheilu

PyeongChangin olympialaisten aikataulu julkistettu

Helmikuussa PyeongChangissa järjestettävien talviolympialaisten kilpailukalenteri ja -aikataulu on julkaistu. Olympialaisissa on jaossa kaikkiaan 102 kultamitalia, mikä on eniten talviolympialaisten historiassa.

PyeongChangissa nähdään uusina kilpailumuotoina miesten ja naisten lumilautailun big air, miesten ja naisten pikaluistelun massalähtö, alppihiihdon joukkuekilpailu sekä curlingin sekaparipeli.

Talviolympialaisten avajaisia vietetään perjantaina 9. helmikuuta, vaikka curlingin alkukilpailuja sekä mäkihypyn karsinta käydään jo edellisenä päivänä. Ensimmäiset mitalit jaetaan lauantaina 10.2. muun muassa ampumahiihdon sprinttimatkalla, mäkihypyn normaalimäessä sekä naisten 2 x 7,5 kilometrin yhdistelmähiihdossa.

Maastohiihdon ja ampumahiihdon kilpailut ovat käynnissä lähes koko kaksi ja puoliviikkoisen kisarupeaman ajan. Keskiviikkona 21.2. Suomi lähtee puolustamaan Iivo Niskasen ja Sami Jauhojärven Sotshissa voittamaa parisprintin olympiakultaa. Jääkiekon alkusarja käynnistyy naisten osalta jo ensimmäisenä viikonloppuna, miehet aloittavat pelinsä toisen kisaviikon puolivälissä.

Myös lumilautailun ystäviä hemmotellaan, sillä ensi kertaa olympialaisissa on nähtävillä lajin koko kirjo lumikourun, slopestylen, big airin ja lumilautakrossin ansiosta. Suomi on saavuttanut mitalin lumilautailussa kaksissa edellisissä kisoissa: Peetu Piiroinen halfpipessa 2010 ja Enni Rukajärvi slopestylessä 2014. Päätösviikonloppuna kisataan ensimmäistä kertaa olympialaisten historiassa big airissa, mikä on ollut suomalaisittain menestyslaji maailmancupissa ja MM-kisoissa.

PyeongChangin talviolympialaiset huipentuvat sunnuntaina 25. helmikuuta naisten 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan massalähtöön sekä miesten jääkiekon olympiafinaaliin.

Tutustu kisaohjelmaan: https://www.pyeongchang2018.com/en/schedule