Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.09.2017 | Olympiakomitea

Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamiaiselta: Kohti yhteistä päämäärää

Liittojen toiminnanjohtajat ja pääsihteerit kokoontuivat Olympiakomitean johdolla syyskuun aamuinfoon, jossa pääaiheiksi nousivat Lisää Liikettä -tavoitteet ja suuntaviivat 2017-2020 sekä muutto uusiin toimitiloihin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualue ja Suomen Olympiakomitea ovat käyneet keskusteluja liikkeen lisäämisen ja suomalaisen huippu-urheilun tavoitteista ja suuntaviivoista. Keskustelujen pohjalta on luonnosteltu yhteiset tavoitteet sekä eri toimijoiden roolit ja vastuut vuosille 2017−2020 sekä kuvattu Olympiakomitean vaikuttamisen, viestinnän ja jäsenpalveluiden tehtäviä.

− Yhteinen tavoitteemme on, että Suomi on maailman liikkuvin kansa. Tavoitteen saavuttamiseksi toiminnan tulee olla mahdollisimman fokusoitunutta. Sitä kautta toiminta on myös vaikuttavampaa, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoo.

Lisää liikettä -osa-alueen tavoitteet on jaettu kolmeen osa-alueeseen: elinvoimainen seuratoiminta, liikkuva lapsuus ja aktiivinen arki.

− Tavoitteiden täyttymiseen tarvitaan nimenomaan seuratoimintaa. Seurojen panostuksen myötä esimerkiksi lasten on mahdollista liikkua 20 tuntia viikossa monipuolisesti, toteaa Lisää Liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen ja kannustaa pohtimaan, miten liikettä voitaisiin lisätä myös seurojen ja työyhteisöiden yhteistyötä edistämällä.

Pitäjänmäelle muuttamassa 50 liittoa

Urheiluyhteisön uudet toimitilat avaavat liitoille ovensa tammikuussa Pitäjänmäellä Valimotiellä. Vuokrasopimusten allekirjoittaminen on käynnistynyt nyt syyskuussa ja marras-joulukuussa toimitiloja remontoidaan ja sisustetaan.  

− Uudet toimitilat on otettu hyvin myönteisesti vastaan. Yksi merkittävä tekijä on vuokrista syntyvä säästö. Jatkossa noin 500 000 euroa vuodessa vapautuu liikunnan ja urheilun käyttöön, kertoi Olympiakomitean talousjohtaja Arto Kuusisto

Kuusisto muistutti, että tilat ovat avoinna jatkossakin uusille tulijoille, kun liitot vapautuvat eri rytmeissä nykyisistä sopimuksistaan. 

Uusiin toimitiloihin on tulossa paljon yhteisiä tiloja ja monenlaisia mahdollisuuksia kokous- ja neuvottelutiloiksi. Modernit työskentelytavat on otettu huomioon. 

− Ennen työ oli paikkaan sidottua. Kannettavat koneet ja puhelimet, pilvipalvelut, langattomat yhteydet ja Skype ovat muuttaneet paljon työntekoa, kertoo Olympiakomitean henkilöstöpäällikkö Riikka Valjakka 

Mukana työskentelymahdollisuuksia toteuttamassa on myös IT-palveluita tarjoava Office Management, jonka OM-Sport -palvelupaketti on kehitetty järjestöjen tarpeisiin.