Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
29.09.2017 | Seuratoiminta

Vuoden Sinettiseurassa on koulutettu opiskelijoita valmentajaksi ja järjestetty päiväkotikiertueita – jäsenmäärä huimassa kasvussa!

 Vuoden 2016 Sinettiseura SB Vantaa palkittiin valinnan yhteydessä Gasumin 5 000 euron stipendillä. SB Vantaan jäsenmäärä on vuosittain huimassa kasvussa ja seura onkin Suomen viidenneksi suurin salibandyseura. Kävimme kysymässä, mitä Vantaalle kuuluu ja mitä stipendirahoilla on saatu aikaiseksi?

– Gasumin stipendin avulla olemme saaneet lapsille uusia valmentajia tarjoamalla valmentajakoulutusta opiskelijoille. Lisäksi olemme kutsuneet lähialueen kouluja ja päiväkoteja kokeilemaan salibandyä. Meillä SB Vantaassa tärkeintä on monipuolisen toiminnan takaaminen ihan kaikille. Kaikilla on oltava mahdollisuus harrastaa seurassa, kertoo SB Vantaan Mikko Kujama.

– Toivottavasti moni muukin seura ottaisi mallia SB Vantaan matalan kynnyksen toimintatavasta. Haluamme stipendien avulla tuoda esille arvokasta, mutta usein vähälle huomiolle jäävää seuratyötä. Lasten ja nuorten liikunnan tukeminen on meille sydämen asia, kertoo Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

 19 000 eurolla stipendejä seuroille

Sinettiseurojen palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti. Valtakunnallisen 5 000 euron stipendin lisäksi 14 eri seuraa palkitaan Gasumin 1 000 euron stipendeillä.

− Olemme saanet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Sinettiseuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Suomessa on 650 Sinettiseuraa, jotka ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Näiden seurojen toimintaa määrittelevät yhdessä asiantuntijoiden kanssa laaditut Sinettikriteerit, jotka perustuvat lasten ja nuorten urheilun laatutekijöihin.

Gasum on suomalainen kaasualan asiantuntija. Suomen Olympiakomitean kanssa toteutettava sinettiseurayhteistyö on osa Gasumin yhteiskuntavastuullista toimintaa, jolla edistetään valtakunnallisesti lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia. www.gasum.fi

Katso Video SB Vantaan toiminnan kehittämisestä ja kasvusta

SB Vantaassa monipuolista toimintaa, vähin kustannuksin. Jäsenmäärä kasvaa ja toiminta kehittyy!