Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.10.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Haku Para School Day -kiertueelle alkaa 1.10.2017

Para School Day -kiertue on vieraillut usean vuoden ajan kouluilla toukokuussa. Tapahtumapäivästä on tullut erittäin toivottu ja viime kiertueelle hakikin yli 200 koulua. Tapahtumapäivä on saanut loistavan palautteen niin opettajilta kuin oppilailtakin. Paralympiakomitea on asettanut tavoitteen kasvattaa kiertuekoulujen määrää vuosi vuodelta ja saada tarjottua päivää vieläkin laajemmalla joukolle. Haku Para School Day -koulukiertueelle on auki 1.10.-31.10.2017.

Para School Day-koulupäivän aikana oppilaat pääsevät kokeilemaan seitsemää eri paralympialajia. Päivä on koko koulun yhteinen kokemus, jonka aikana saadaan eväitä erilaisuuden kohtaamiseen, yhdenvertaisuuden lisäämiseen ja toisten oppilaiden arvostukseen. Kukaan ei ole heti kentän kuningas vaan kaikki starttaavat päivän paralympialajikokeiluihin samalta viivalta! Mukana päivässä olevat urheilijavieraat vastaavat lajistaan ja vammastaan juuri niihin kysymyksiin, jotka lapsia ja nuoria kiinnostavat. Yhden päivän aikana oudot ja nolot apuvälineet muuttuvat mielenkiintoisiksi urheiluvälineiksi.

Paralympiakomitea vastaa päivän ennakkojärjestelyistä, ohjeistaa päivän kulun aikatauluja myöten sekä vastaa välineiden kuljetuksesta päivään. Lisäksi kaikille kouluille tulee urheilijavieras. Para School Day on kouluille täysin valmis liikuntapäivä.

Tapahtuman hinta koululle on 400 euroa.

Ilmoittautuminen on auki 1.10.-31.10.2017: https://www.lyyti.fi/reg/psd2018


Mitä kaikkea Para School Day on?

  • Koulupäivä, jonka aikana yksikään oppilas ei jää yksin
  • Mahdollisuus erilaisuuden kohtaamiseen
  • Oppilaat saavat välineitä yhdenvertaisen maailmankuvan rakentamiseen
  • Lajikokeilut tuovat uusia kokemuksia oppilaiden aisteille ja keholle
  • Oppilaita kannustetaan omaan liikkumiseen ja he pääsevät itse kokeilemaan ja oivaltamaan, että jokainen liikkuu tavallaan
  • Konkreettinen palvelu kouluille käsitellä erilaisuuden kohtaamista, yhdenvertaisuutta ja toisten arvostamista liikunnan avulla
  • Innostava koulupäivä on alku koulun hyvälle yhteishengelle, jossa opitaan ottamaan toiset huomioon
  • Konkreettinen palvelu koulukiusaamisen torjumiseksi
  • Monipuolistaa koulun liikuntatuntien sisältöä ja antaa opettajille uusia ideoita ja toimintamalleja soveltaa liikunnanopetusta
  • Tarjota jokaiselle oppilaalle mahdollisuus osallistua liikuntapäivään

Tutustu kiertueeseen tarkemmin.

Lue lisää aiheesta