Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.10.2017 | Olympiakomitea

Ilmoittautuminen Kansalliseen liikuntafoorumiin on käynnistynyt

Vuosisata liikuntaa ja urheilua taakse ja eteen

‒ Ilmoittautuminen Kansalliseen liikuntafoorumiin 30.‒31.10.2017 on käynnistynyt

Lahden Sibeliustalossa järjestettävä Kansallinen liikuntafoorumi 2017 kunnioittaa Suomen 100-vuotisjuhlaa. Maanantai kuvaa liikunnan ja urheilun vuosikymmenet faktojen, pelkistysten, henkilöiden ja väittämien valossa. Tiistaina keskitytään nykyhetken ja tulevaisuuden ratkaisuihin ja mahdollisuuksiin. Keskeisenä kysymyksenä on, kuinka vahvistaa liikunnan ja urheilun painoarvoa yhteiskunnassa ja ihmisten arjessa.

”Tärkeämpää ajankohtaa liikuntafoorumille on vaikea kuvitella. Suomi täyttää 100 vuotta ja samalla yhteiskuntaamme uudistetaan historiallisella tavalla. Tarvitsemme tilaisuuksia, joissa ymmärrys liikunnan ja urheilun isosta kuvasta selkeytyy. Liikuntafoorumi tarjoaa painavaa asiaa kovimpien toimijoiden kesken”, toteaa foorumin järjestelytoimikunnan ja valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus.

Liikunta ja urheilu kuuluvat kaikille. Tilaisuus onkin tarkoitettu laaja-alaisesti valtionhallinnon, alue- ja kuntatason toimijoille, järjestöväelle, tutkijoille sekä muille asiantuntijoille, jotka katsovat kiinnittyvänsä liikunnan ja urheilun kertomukseen.  Foorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, valtioneuvoston kanslia, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea ja Suomen Paralympiakomitea. Paikallisena yhteistyökumppanina vuoden 2017 foorumissa toimii Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (PHLU).

”Osallistumalla verkostut – verkostumalla energisoidut! Siksi Liikuntafoorumi. Tule ja kanna kortesi kekoon keskustelussa. Liikunnan vastuualue haastaa  juuri sinut mukaan.” – Johtaja Tiina Kivisaari, liikunnan vastuualue, opetus- ja kulttuuriministeriö

 ”Liikuntafoorumi on loistava ikkuna kurkistaa minne suomalainen liikunta ja urheilu ovat menossa. Veikkauksen sanoin foorumi on täynnä #mahdollisuuksia.” – Varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, Veikkaus

 ”Vammaisliikunta ja -urheilu ovat osa suomalaista liikunnan ja urheilun suurta kokonaisuutta ja olleet muokkaamassa kuvaa siitä, mitä vammaisuus on ja mihin vammaiset henkilöt pystyvät. Suomen Paralympiakomitea onkin ilolla mukana foorumissa luomassa katsausta niin suomalaisen liikunnan ja urheilun historiaan kuin tulevaisuuteenkin.” – pääsihteeri Tero Kuorikoski, Suomen Paralympiakomitea

 

Maanantai 30.10.2017 klo 12:00 ‒ ”Liikunta ja urheilu 100-vuotiaassa Suomessa” (Lounas tarjolla klo 11:00 alkaen)

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho avaa Kansallisen liikuntafoorumin. Liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen toivottaa vieraat tervetulleeksi Lahteen. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo näkymiä kävelyn ja pyöräilyn edistämistoimista. Tämän jälkeen loppu on historiaa. Maanantai tarjoilee liikunnan ja urheilun 100-vuotiaan kaaren kuvina, puheena ja henkilöinä liikunnan ja urheilun kentiltä. Päivän niputtaa yhteen kansanedustaja Ville Skinnari.

Kello 17 jälkeen osallistujilla on mahdollisuus osallistua paikallisena järjestäjänä toimivan Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n koordinoimaan liikunnalliseen ohjelmaan Lahti Sightseeing -hengessä. Illallinen järjestetään klo 20 alkaen Ravintola Werstaassa ja sen aikana kuullaan mm. Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallion puhe. Olympia- ja paralympiavoittajista paikalla ovat mm. Marja-Liisa Kirvesniemi, Pertti Ukkola, Toni Piispanen ja Markku Niinimäki.

 

Tiistai 31.10.2017 klo 9:00 alkaen ‒”Seuraavat 100 vuotta? Kuinka rakentaa hyvinvointia, terveyttä ja elinvoimaa suomalaisten arkeen?

Päivän alustajina ja kommentaattoreina toimivat mm. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, Hintsa Performancen Annastiina Hintsa sekä kansanedustajat Hjallis Harkimo ja Juha Rehula. Vastaavista päätoimittajista paikalla ovat mm. Merja Ylä-Anttila MTV Uutisista sekä Jouko Jokinen Aamulehdestä. Päivä päättyy järjestäjien yhteenvetoon sekä vuoden 2018 foorumin ajankohdan julkistamiseen. Lounasta on tarjolla kello 13:00. Foorumin jälkeen klo 14:00 on mahdollisuus tutustua Kymi Ringin moottoriurheilurataan ohjatulla kierroksella. Lopullinen ohjelma aikatauluineen julkaistaan syyskuun lopussa.

Osallistujilla on koko foorumin ajan mahdollisuus tutustua kansallisten ja paikallisten näytteilleasettajien näyttelypisteisiin.

Ilmoittautuminen on käynnistynyt! Ilmoittautumiset foorumiin tapahtuvat tämän linkin kautta.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi peruuttaa ilmoittautumisen yhteydessä saadun linkin kautta kustannuksetta 22.10.2017 mennessä. Tilaisuuden hinta on 180 euroa, sisältäen molempien päivien ohjelmat, tarjoilut sekä illallisen. Yhden päivän osallistuminen maksaa 100 euroa.

 

Osallistujat varaavat ja maksavat majoituksensa itse.

Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle on varattu liikuntafoorumin osallistujille majoituskiintiö. (1 hengen huone: 100 euroa, 2 hengen huone: 125 euroa).

Varauksen voi tehdä:

  • Sokoshotels.fi-sivustolta varauskoodi: BLIIKUNTA tai Huonevaraukset tunnuksella ”BLIIKUNTA”
  • Puhelin: Sokoshotels keskusvaraamo +358 201 234 600, hotellin vastaanotto +358 201 234 655 tai hotellin myyntipalvelusta +358 201 234 654.
  • Sähköposti: seurahuone.lahti@sokoshotels.fi tai sales.hameenmaa@sok.fi.

 

Lisätietoja: