Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.10.2017 | Seuratoiminta

FC Kontun Perhefutis palvelee aikuisenkin liikkujan polkua

Olemme itse järjettömän ylpeitä tästä toiminnasta! Palloliiton kautta olemme saaneet levittää perhefutiksen perusteita kymmenille muillekin jalkapalloseuroille, kertoo helsinkiläisen jalkapalloseura FC Kontun junioripäällikkö Sanna Vara.

Järjettömän ylpeyden takana on onnistunut yhteisöllisyys.

– Haluamme seurana tukea vanhempia lapsen kasvatustehtävässä pienestä pitäen tarjoamalla paikan yhdessäoloon. Perhefutis-kerhoissa lapset ja aikuiset nauttivat yhdessä liikkumisesta, oppivat perusliikkumis- ja jalkapallotaitoja sekä saavat vinkkejä muuhunkin yhteiseen vapaa-ajan tekemiseen, perustelee Vara.

Perhefutiksessa lapset ovat iältään noin 2-5-vuotiaita. Osallistuva aikuinen voi olla isä, äiti tai joku muu lapselle läheinen ihminen. Ryhmissä on yleensä kaksi ohjaajaa, jotka tarvittaessa voivat auttaa vaikkapa kahden lapsen kanssa osallistuvaa aikuista. Myös maahanmuuttajaperheitä on tavoitettu mukaan toimintaan. Iso kiitos siitä kuuluu Varan mukaan alueen päiväkodeille, kouluille ja sosiaalitoimelle, joiden kanssa FC Kontu tekee paljon yhteistyötä. Kun ammattitaitoon luotetaan, sana välittyy eteenpäin.

– Todella arvokasta antia meille seurana on myös se, että samalla kun vanhemmat oppivat pienten lasten kerhotoiminnan kautta tuntemaan seuran arvoja ja toimintaperiaatteita, toisiaan ja meitä ihmisinä, me opimme tuntemaan heitä. Juuri käynnistimme vuonna -11 syntyneiden poikien joukkuetta yhteispalaverissa heidän vanhempiensa kanssa. Kun oli aika alkaa valita toimihenkilöt, yksikään vanhemmista ei lähtenyt kertomatta ensin, miten hän haluaa osallistua joukkueen toimintaan.

Uskon vapaaehtoisuuden syntyvän sen seurauksena, että vanhempina tai muuten Perhefutiksen osallisina voi vähitellen kasvaa osaksi seuraa. Toistemme tuntemisesta ja yhdessä tekemisestä syntyvä molemminpuolinen luottamus näkyy myös haluna heittäytyä mukaan vapaaehtoistoimintaan ja talkoisiin.

Perhefutis tarjoaa myös aikuiselle mahdollisuuksia terveyskunnon kehittämiseen ja oman liikkujan polun löytämiseen.

– Lasten harrastustoiminnan ohjaamisesta kiinnostuneet saavat koulutuksen tehtäviin oman motivaationsa mukaan ja henkilökohtaisesti lajista innostuneet voivat osallistua aikuisten futiskouluun, kuntofutikseen ja halutessaan jatkaa pelaamista liittymällä aikuisten harrastejoukkueisiin.

Oman liikkujan polun voi löytää koska tahansa elämässä.

FC Kontu Perhefutis