Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.10.2017 | Olympiakomitea

Hikitreeniä ja aivojumppaa Hanno Möttölän kanssa

Nelisenkymmentä aamuvirkkua pomputteli torstaiaamuna palloja korislegenda Hanno Möttölän johdolla, kun Olympiakomitean yrityskumppanit kokoontuivat yhteistreeneihin. Koriksen pelaaminen ei saanut tuntilaisia ainoastaan hikoilemaan, vaan haastoi myös heidän mieltään – ja sai aikuisetkin kiljahtelemaan riemusta.

Hanno Möttölä pompotti innokkaita aikuisia pilke silmäkulmassa ja haastoi heidät tekemään monipuolisesti erilaisia lajiharjoitteita. Lämmittelyn jälkeen treenattiin pallon kuljettamista ja kaverille syöttämistä, ja treenin lopussa pelattiin leikkimieliset miniottelut. Möttölän rinnalla kannustivat ja treeneissä avustivat Mäkelänrinteen urheilulukion korispelaajat.

Kirsikkana kakun päällä Möttölä laittoi suojattinsa tekemään ns. viiden miehen kahdeksikkoa. Siinä edetään viiden miehen rintamana koriskentän päästä päähän, samanaikaisesti syötetään palloa ja jokainen juoksee kahdeksikon muotoista rataa toinen toistensa ympäri

-Lapset oppivat tämän harjoitteen nopeasti, mutta kun laitetaan aikuiset tekemään tätä, niin yksinkertainen harjoite muuttuu viisaan aikuisen mielessä monimutkaiseksi ja tuloksena on varsinainen aivopähkinä – ja riemunkiljahduksia, Möttölä kommentoi hymyillen.

Hobby Hall Oy:tä edustavat kaverukset Mikaela Nieminen ja Jonna Hiltunen vahvistavat, että hauskaa oli. Kummankin edellisestä koriksenpeluukerrasta on vierähtänyt jo ”muutama” vuosi.

-Joskus peruskoulussa on viimeksi tullut pelattua, Nieminen tarkentaa.

Naiset kiittelevät, että oli upeaa saada heittäytyä täysillä yhdessä tekemiseen. Hiltunen kuitenkin tunnustaa todellisen syyn sille, miksi osallistui näihin kyseisiin kumppanitreeneihin:

-Tulin valmentaja Möttölä takia. Voin myös tehdä poikani kateelliseksi, kun kerron, missä olin, hän tunnustaa ja naiset remahtavat yhdessä raikuvaan nauruun.

Möttölä kiittelee, että vaikka koripalloa harvemmin pelaavilla on usein aluksi pallo vähän hukassa, niin he juuri kehittyvät jo tunnin aikana ihan silmissä.

-Ja hienointa on, jos saa sytytettyä ihmisiin pienen innostuksen, jonka myötä he vapaa-ajallaankin innostuvat lähtemään vaikkapa ulos pomputtelemaan sitä palloa tai päätyvät koriskatsomoon fanittamaan. Rohkeasti vaan kokeilemaan, se on paras neuvoni!

Olympiakomitean yrityskumppanit pääsevät vuoden aikana tutustumaan eri lajeihin mentorien opastuksessa. Ennen koripalloa tutustuttiin suunnistukseen ja seuraavaksi on telinevoimistelun vuoro Oskar Kirmeksen ohjauksessa.

 

Teksti ja kuvat: Milla Vahtila