Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.10.2017 | Olympiakomitea

Excellence in Finland -päivä 25.10. törmäyttää tieteen, taiteen ja urheilun

Ensimmäistä kertaa 25. lokakuuta järjestettävän tieteen, taiteen ja urheilun yhteisen Excellence in Finland -seminaaripäivän valmistelut ovat loppusuoralla. Ainutlaatuinen päivä tuo yhteen satoja eri alan toimijoita verkostoitumaan ja kuulemaan yhteisesti innostavia puheenvuoroja.

– Päivän valmistelu yhdessä kumppaniorganisaatioiden toimijoiden kanssa on ollut erityisen mielenkiintoista ja hauskaa. Valmistelut ovat hyvässä vauhdissa ja olemme tosi innoissamme päivästä! Toivomme, että osallistujat inspiroituvat ja saavat uusia linkityksiä toisiinsa. Ihan superpäivä tulossa, hekumoi Olympiakomitean asiantuntija Anna Kirjavainen.

Mukana Olympiakomitean koordinoimassa kaksivuotisessa (2016 – 2017) hankkeessa ovat Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Taideyliopisto, Suomen kansallisooppera ja -baletti, Kansallisgalleria, Kansallisteatteri, Radion sinfoniaorkesteri, valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Sitra.

Hanke huipentuu nyt järjestettävään seminaari- ja verkostoitumispäivään, jonka aikana keskustellaan huippuosaamisesta, menestyksen tekijöistä, huippuuden tukemisesta ja yhteiskunnallisesta merkityksestä. Tapahtumassa on puhumassa kaikkiaan 15 arvostettua nimeä tieteen, taiteen ja urheilun huipulta.

Tieteen, taiteen ja urheilun huippunimet innostavat keskusteluun

Päivän keskusteluaiheisiin johdattavat Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho sekä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski, sekä Helsingin yliopiston professori Markku Kulmala.

Huippuutta eri kanteilta käsittelevissä mielenkiintoisissa paneelikeskusteluissa mukana ovat Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann, pianisti Paavali Jumppanen, näyttelijä ja Taideyliopiston professori Elina Knihtilä, Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola, kuvataiteilija Jani Leinonen, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho, Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi, alppihiihdon olympiamitalisti Tanja Poutiainen-Rinne, konsultti ja tekniikan tohtori Susanna Rahkamo, Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja ja Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio sekä Aalto-yliopiston dekaani Anna Valtonen. Päivän paneelit moderoi toimittaja Reetta Räty.

– Odotan päivää todella suurella mielenkiinnolla. Ohjelmaan on valikoitunut superkiinnostava kokonaisuus: tulossa on älyllistä keskustelua, joka virittää ja inspiroi ihmisten ajattelua, hehkuttaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksiön johtaja Mika Kojonkoski.

– Toivon Excellence in Finland -päivältä analyyttisia, empaattisia ja ennen kaikkea rehellisiä ja henkilökohtaisia puheenvuoroja tieteestä, taiteesta ja urheilusta. Huippukuuntelijoille huippupuheenvuoroja, summaa Kansallisteatterin markkinointipäällikkö Auli Turtiainen.

Rajat ylittävän osaamisen jakamisen kulttuuria on luotu verkostohankkeessa syksystä 2016 alkaen toimijoiden järjestämissä ajatushautomoissa. Kiihdyttämö-tilaisuuksissa verkoston on ollut mahdollista oppia toisilta avoimessa ja inspiroivassa hengessä. Excellence in Finlandin tavoitteena on tutustuttaa eri alojen osaajia toisiinsa ja kehittää osaamista tieteen, taiteen ja urheilun yhteistyöllä.

Alla olevalla videolla kuulette Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Linnun ajatuksia Excellence in Finland -verkoston merkityksestä. Lisää videoita tullaan julkaisemaan osana Excellence-verkoston toimintaa, ja pieniä makupaloja voi löytää matkan varrelta verkoston Facebook-ryhmästä.

Excellence in Finland -päivä 25.10.2017 klo 12.00–17.00
Helsingin yliopiston päärakennus, juhlasali, Aleksanterinkatu 5, 00100 Helsinki

Päivä on verkoston sidosryhmille järjestetty kutsutilaisuus. Mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä: anna.iso-ahola@olympiakomitea.fi

 

Lisätiedot:
www.excellenceinfinland.fi
#excellenceinfinland
Päivän ohjelma

Excellence in Finland -verkosto kasvaa ja siihen voi osallistua muun muassa ilmoittautumalla mukaan Excellence in Finland – huippuosaamista yhdessä -Facebook-ryhmässä.

Excellence in Finland -hanke on osa Suomen satavuotisjuhlavuoden Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017. Excellence in Finland -päivän toteuttamiseen verkosto on saanut avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.