Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.10.2017 | Olympiakomitea

Olympiakomitea valittaa hallinto-oikeuteen Valon takaisinperinnästä

Olympiakomitean hallitus käsitteli kokouksessaan Helsingissä 17.10.2017 opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä Valon oikaisuvaatimukseen koskien Valon vuoden 2014 valtionavustusten takaisinperintää.

Opetus- ja kulttuuriministeriö antoi 3.10.2017 päätöksen Valon oikaisuvaatimukseen koskien ministeriön tekemää taloustarkastusta ja päätöstä Valon vuoden 2014 valtionavustusten takaisinperinnästä. Ministeriö hylkäsi valtaosan Valon 28.6.2017 tekemästä oikaisuvaatimuksesta. Ministeriön oikaisema takaisinperittävä summa on korkoineen yhteensä 1.701.244,55 euroa.

Olympiakomitea vastaa Valon takaisinperinnästä, koska Olympiakomitean ja Valon yhdistyessä Olympiakomitean ylimääräinen kokous teki 20.6.2016 päätöksen ottaa vastaan Valon varat, velat ja vastuut yhdistymisen myötä.

Olympiakomitean hallitus päätti valittaa takaisinperintäpäätöksestä hallinto-oikeuteen.

– Hallitus koki, että jo oikaisuvaatimuksessa esitetyt näkemykset olivat hyvin perusteltuja. Kyseessä ovat liikunnan ja urheilun sekä muiden kansalaisjärjestöjen oikeusturvan kannalta periaatteelliset asiat, kuten luottamuksensuoja, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi.