Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.10.2017 | Seuratoiminta | Uutinen

Inspiroidu ideakoosteesta – näin höylätään harrastamisen kynnystä alemmaksi

Espoossa maksuttomia harrasteryhmiä, Lohjalla hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma taloudellista tukea tarvitseville, Hämeenkyrössä street workoutia koulupihalla ja Helsingissä yläkoululaisille koulu-PT -kokeilu.

Muuveja, jotka eivät maksa mitään!

Espoossa eri kouluilla järjestettävät MUUVI-ryhmät ovat 4.-6.-luokkalaisille suunnattuja maksuttomia harrasteryhmiä, jotka sopivat kaiken tasoisille liikkujille. Mukaan voi tulla milloin vain, hyväntuulinen asenne ja rennot sporttivaatteet riittävät, välineet saa paikan päältä.

Syyskauden 2017 MUUVI-ryhmät löytyvät www.harrastushaku.fi hakusanalla ´muuvi´.

Lasten liikuntaharrastamisen unelmille juoksemalla tukea

Lohjan Liikuntakeskuksen ja Hope Lohjan Valmiina liikkumaan -projekti järjestää 27.10. Run For Hope -tapahtuman, jolla kerätään varoja vähävaraisten lasten liikuntaharrastusten tukemiseen. Tapahtumassa voi myös lahjoittaa koululiikuntaan sopivia harrastusvälineitä, kuten luistimia, suksia, kypäriä ja mailoja.

Mukaan haastetaan lohjalaiset yritykset, yhdistykset, järjestöt ja kaveriporukat, osallistua voi myös yksilösuorituksella. Hyväntekeväisyyspottia kasvatetaan kahden tunnin viestinä Harjun urheilukenttää rennon letkeästi kiertäen. Mitä enemmän osallistujia, sitä suurempi potti lasten liikuntaan!

Vielä ehdit mukaan, tarkemmat tapahtumatiedot: Run For Hope – hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma

Koulupihaan rakennettu street workout -rata toivottaa tervetulleiksi myös ”iltaroikkujat”

Hämeenkyrön Yhteiskoulu on mukana Hämeenkyrön kunnan Liikkuva koulu -jatkohankkeessa, jonka tavoitteena on toiminnallisuuden ja aktiivisuuden ulottaminen yhä enemmän myös yläkoululaisten koulupäiviin. Hankkeen osana koulupihaan rakennettiin yhteistyössä telinevalmistaja Hard Body Hangin kanssa street workout -telinerata. Rata-alueen suunnitteluun on osallistunut myös paikallinen voimisteluseura Kyrön Kieppi.

Vapaamuotoinen omalla kehonpainolla tehtävä lihaskuntoharjoittelu sopii kaikille lapsista ja nuorista aikuisiin ja ikääntyneisiin. Hämeenkyrön Yhtenäiskoulun facebook-sivulla asiasta uutisoitiin näin:

”Liikkukaamme, roikkukaamme, hyppikäämme, kieppukaamme,

riippukaamme jne. turvallisesti. Tervetuloa myös ”iltaroikkujat” 

– telineet ovat vapaasti kaikkien käytössä!”

Lue lisää: OivaSeutu 18.10.2017 Street workout kehittää kuntoa ja ketteryyttä

Koulu-PT auttaa alkuun ja motivoi jatkamaan

Kemistä Hepolan koulusta muutamia vuosia alkanutta koulu-PT -toimintaa on vuoden alusta lähtien kokeiltu myös Helsingin yläkouluissa. Toimintaa rahoitetaan Liikkuva koulu -ohjelmasta ainakin kuluvan lukuvuoden loppuun. Koulujen terveydenhoitajat ja liikunnanopettajat valitsivat personal trainerin ohjaukseen päässeet oppilaat, joilta edellytettiin siihen myös omaa suostumusta. Valmennusta on ollut mahdollista saada yksin tai pienryhmässä. Keväällä kaikki mukana olleet suorittivat 4-6 kuukauden mittaisen jakson loppuun saakka.

-Tärkein juttu on se, että me yhdessä suunnittelemme, ja nuori saa itse päättää, mitä tehdään ja missä tehdään, toteaa koulu-PT Aleksi Haavisto. Helsingin kaupungin liikunnansuunnittelija Tytti Soini toivoo, että rahoitus järjestyy jatkossakin, sillä monilla nuorilla liikunta vähenee merkittävästi juuri yläkouluikäisenä – samalla kun ruudun ja kännykän parissa vietetty aika kasvaa.

– Kouluista on tullut viestiä, että oppilaiden ryhti ojentuu ja huput putoavat päästä. Sellaisiinkin nuoriin tulee varmuutta, jotka ovat olleet aiemmin vetäytyviä.

Lähde: yle.fi 13.10.2017 Personal trainerit tulivat yläkouluihin: ”Ryhti ojentuu ja huput putoavat päästä”

Tutustu: Personal trainer -toimintamalli Liikkuvassa koulussa

Lue lisää aiheesta