Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.10.2017 | Olympiakomitea

20 osallistujaa mukana Johtaa kuin nainen -koulutuksessa

Liikunnan ja urheilun johtamisen koulutusohjelma Johtaa kuin nainen käynnistyi lokakuussa. Koulutukseen valittiin 20 liikunnan ja urheilun luottamustoimissa vaikuttavaa osallistujaa 96 hakijan joukosta.

– Ensimmäisen jakson jälkeen päällimmäiseksi tunteeksi jäi uteliaisuus. Jos aloitus oli jo noin mielenkiintoinen, niin mitä tämä vuosi tuokaan tullessaan! Odotan malttamattomana niitä muutoksia ja uusia näkökulmia, mitä tämä koulutus antaa minulle, Tuusulan Nyrkkeilyseuraa luotsaava Kirsi Korpaeus tiivistää tunnelmiaan ensimmäisen lähijakson jälkeen.

Johtaa kuin nainen -koulutuksen tavoitteena on lisätä johtamisosaamista ja kannustaa lisää naisia hakeutumaan liikunnan ja urheilun päätöksentekopaikoille. Liikuntajärjestöjen hallituksista 32% on naisia ja puheenjohtajista 16%, joten tarvetta erilaisille toimenpiteille tasa-arvon edistämiseksi edelleen on.

Osallistujat tulevat eri puolilta Suomea ja erilaisista luottamustehtävistä paikalliselta, alueelliselta ja valtakunnalliselta tasolta.

– Suomen Olympiakomitea haluaa tällä koulutuksella edistää monimuotoisempaa liikunta- ja urheilujohtamista. Meillä on kasassa todella energinen, laaja-alainen ja motivoitunut osallistujajoukko: heistä varmasti kuullaan vielä, projektipäällikkö Sari Kuosmanen kertoo.

Mentoroinnista tukea johtamiseen

Koulutus sisältää viisi lähijaksoa ja tehtäviä omassa toimintaympäristössä jaksojen välillä. Pääteemoina jaksoilla ovat liikunnan ja urheilun toimintaympäristö, henkilökohtainen johtajuus, esiintyminen ja vuorovaikutus, strateginen johtaminen, viestintä ja ihmisten johtaminen. Jokaisella osallistujalla on henkilökohtainen mentori, jonka kanssa pureudutaan tarkemmin osaamisen kehittämiseen ja kirkastetaan omia tavoitteita.

Osallistujista Etelä-Savon Liikunnan puheenjohtaja Mari Makkonen nostaakin erityisesti mentoroinnin odotuksissaan kärkeen:

– Mentorointi on loistava tapa kehittää omaa johtamisosaamistaan. Se mahdollistaa vapaamman keskustelun ja huomioi ihmisen kokonaisuutena. Mitä avoimemmin mielin mentorointiin heittäytyy mukaan, sitä enemmän molemmat oppivat.

Johtaa kuin nainen -koulutus järjestetään ensimmäistä kertaa ja se on osa opetus- ja kulttuuriministeriön, Olympiakomitean ja Paralympiakomitean Suomi 100 -juhlavuoden haastekampanjaa sukupuolten tasa-arvon lisäämiseksi liikunnassa ja urheilussa.

 

Osallistujat:

Annika Antti-Roiko, Oulu: Oulun Kärpät 46 ry, varapuheenjohtaja

Anu Haapala, Mikkeli: Hatsina ry, johtokunta jäsen

Heli Hilliaho, Ylivieska: Maaselän Latu ry, puheenjohtaja

Lotta Hällström, Porvoo: Bravehearts ry, puheenjohtaja; Porvoon Mustang ry, hallituksen jäsen; Yhteisöhyvinvoinnin asiantuntija, hyvinvointityöryhmä, Suomen Ratsastajainliitto ry

Nora Isomäki, Espoo: Suomen Lentopalloliitto ry, hallituksen jäsen; Suomen Kiipeilyliitto ry kilpailuvaliokunta, puheenjohtaja; Kiipeilyurheilijat ry, puheenjohtaja, Naarasleijonat NALE ry puheenjohtaja

Laura Kontto, Turku: Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry; Ringeten lajiryhmä, puheenjohtaja

Kirsi Korpaeus, Tuusula: Tuusulan Nyrkkeilyseura ry, puheenjohtaja; Suomen Nyrkkeilyliitto ry harrastusvaliokunta, puheenjohtaja

Kirsi-Marja Koskela, Hämeenlinna: Suomen Urheiluliitto ry, liittovaltuutettu; Hämeen Seudun Yleisurheilu ry hallituksen jäsen; Hämeenlinnan Tarmo ry, hallituksen jäsen

Inka Kärkkäinen, Helsinki: Kansainvälinen hiihtokoulu ry, puheenjohtaja; yksilöurheilijoiden manageri

Mira Lehtinen, Jokela: Suomen Cheerleadingliitto ry, hallituksen jäsen

Päivi Lohikoski, Oulu: Tervahiihto, viestintäpäällikkö

Mariet Louhento, Espoo: FC Honka ry, johtokunnan jäsen

Lotta Långström, Helsinki: Suomen Uimaliitto ry, hallituksen jäsen; Svenska Finlands Idrott r.f, uintijaosto; Helsingfors Simsällskap r.f, hallituksen jäsen

Mari Makkonen, Kerimäki: Etelä-Savon Liikunta ry, puheenjohtaja; Tanhuvaaran Säätiö, hallituksen jäsen; Itä-Suomen liikuntaneuvosto

Miia Murole, Klaukkala: Kurra Hockey ry, hallituksen jäsen

Roosa Närhi, Turku: Budokwai ry, johtokunta jäsen

Riina-Kaisa Ojala, Kempele: Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta ry, Sähköpyörätuolisalibandyn lajijaosto

Heidi Puolitaival, Helsinki: Helsingin Jalkapalloklubi ry, hallituksen jäsen

Kaisa Suominen, Salo: HuKu ry, hallituksen jäsen

Auli Vanhoja, Helsinki: Puotinkylän Valtti ry, johtokunnan jäsen; Helsinki Roosters ry, johtokunnan jäsen;

Helsingin Seuraparlamentti, jäsen; Suomen Työväen Urheiluliitto Suur-Helsingin piiri, hallituksen jäsen

 

Lisätietoja:

Sari Kuosmanen, projektipäällikkö sari.kuosmanen@olympiakomitea.fi, +358 40 158 1324

Kuvateksti: Yhteiskuvassa osallistujien ja 1. jakson kouluttajien lisäksi osa mentoreista.