Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.11.2017 | Olympiakomitea

Ekokompassi tapahtuma -hankkeen päätösseminaari

Miten tapahtumat ajavat kestävää kehitystä? Miten tapahtumasektorin ympäristövastuutyö jatkuu Ekokompassi tapahtuma -hankkeen jälkeen? Tule kuulemaan huippunimien puheenvuoroja tapahtumien vastuullisuudesta, sen edistysaskeleista ja esteistä sekä juhlimaan upeita Ekokompassi-tapahtumia!

Aika: Tiistai 12.12.2017 klo 9:30–13:00

Paikka: Tiedekulma, Lounge (Yliopistonkatu 4, Helsinki)

Ekokompassi tapahtuma -hankkeen päätösseminaarin tavoitteena on tapahtumien vastuullisuustyön hyvien esimerkkien esille nostaminen ja kokemusten jakaminen kulttuuri- ja urheilutapahtumasektorien välillä.

Puheenvuoroissa kuullaan kiinnostavia näkökulmia tapahtumista kestävän kehityksen ajureina – esimerkkeinä Slush, Lahden MM-kisat, Flow Festival ja Olympialaiset. 

Lisäksi kuullaan, miten tapahtumien ympäristövastuullisuuden kehittämistyö jatkuu hankkeen jälkeen uudessa Hubissa ja hankkeen synnyttämissä verkostoissa.

Tilaisuudessa jaetaan Ekokompassi-sertifikaatit hankkeessa mukana olleille ja auditoinnin läpäisseille tapahtumille ja tapahtumapaikoille.

Ilmoittaudu 4.12. mennessä täällähttps://www.lyyti.in/Ekokompassi_tapahtuma_hankkeen_paatosseminaari_9673. Tilaisuus on maksuton ja mukaan mahtuu 70 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ohjelma:

9:30-10:15 Aamukahvi ja Ekokompassi-sertifikaattien jako auditoinnin läpäisseille tapahtumille ja tapahtumapaikoille.

10:15-11:30 Tapahtumat ajamassa kestävää kehitystä:

  • Elina Tarkkonen, Head of Slush Global Impact Accelerator, Slush: Vastuullisuus Slushin ytimessä – Global Impact Accelerator
  • Janne Leskinen, pääsihteeri, Lahti 2017: Lahden MM-kisat tapahtumien kestävän kehityksen viestinviejänä myös kansainvälisesti
  • Emilia Mikkola, tuotantopäällikkkö, Flow Festival: Festivaalit kannanottajina
  • Jaana Helminen, tutkija, Helsingin yliopisto: Olympialaiset kestävyyskriisissä

11:30-12 Paneelikeskustelu: Miten tapahtumien vastuullisuustyöstä tuli vaikuttamistyötä? 

12:00-13:00 Tapahtumien Ekokompassityö jatkuu 

Miten tapahtumien ympäristövastuullisuuden kehittämistyö jatkuu hankkeen jälkeen uudessa Hubissa (Marika Nyyssönen, Suomen Luonnonsuojeluliitto) ja hankkeen synnyttämissä verkostoissa (Nani Pajunen, Sitra ja Karoliina Ketola, Suomen Olympiakomitea)