Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.11.2017 | Olympiakomitea

Muutto Pitäjänmäelle lähestyy – ”Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan”

Urheiluyhteisön uusi toimitilakokonaisuus Pitäjänmäellä etenee hyvää vauhtia. Tiloja on suunniteltu hyvässä hengessä yhdessä lajiliittojen kanssa ja Olympiakomitean talousjohtaja Arto Kuusisto on tyytyväinen tulevaan toimitilaan.

– Olemme ottaneet huomioon erilaiset työskentelytavat ja rakentaneet tiloja niiden mukaisesti. Perinteisten toimistohuoneiden lisäksi löytyy esimerkiksi erilaisia ryhmätyötiloja, hiljaisia huoneita ja ad hoc -tyyppisiä kokouspisteitä, Kuusisto listaa. Kokonaisuus on pian valmis, ja vaikka tiloihin on panostettu inspiroivaa ja yhteisöllistä työympäristöä tavoitellessa, ei sisustukseen ole käytetty liikaa rahaa.

– Radiokadun huonekalut on inventoitu ja kaikki järkevä siirretään uuteen toimipisteeseen, Kuusisto kertoo. Nykyisten tilojen siivoaminen ja arkistointi ovat oma kokonaisuutensa muutossa. Kolmenkymmenen vuoden aikana Radiokadullekin on kertynyt paljon tavaraa, eikä kaikelle ole käyttöä Pitäjänmäellä. Materiaalin kierrättämiseen on kiinnitetty erityisesti huomiota.

– Osa tavaroista siirretään eteenpäin esimerkiksi urheiluseurojen käyttöön, Kuusisto sanoo.

Mukana jo 50 järjestöä

Uusissa tiloissa korostuu yhdessä tekeminen. Tiloihin muuttaa vuoden vaihteessa viisikymmentä järjestöä, mikä on Olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salosen mielestä vahva signaali siitä, että yhteisöllisyydelle on tilausta. Radiokadun tiloissa toimii tällä hetkellä 42 järjestöä.

– Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. Lähdemme yhdessä tekemään toimivaa yhteisöä, jossa on mukava työskennellä, sanoo Salonen.

Yksi Pitäjänmäelle muuttavista järjestöistä on Finlands Svenska Idrott rf. Pääsihteeri Christel Björkstrand odottaa tulevaa työyhteisöä innolla. FSI toimii tällä hetkellä omissa tiloissaan Vallilassa.

– Totesimme että nyt tai ei koskaan. Saman katon alle muuttaminen tulee mahdollistamaan vuoropuhelua toisten liittojen kanssa ihan uudella tasolla.

Salonen ja Kuusisto muistuttavat, että talossa on tilaa vielä uusillekin tulijoille.

– Tilat antavat hyvin laajenemismahdollisuuksia. Jos esimerkiksi lajiliitto haluaa ensi vuoden puolella mukaan, niin suunnittelemme yhdessä minkälaiset tilat sopisivat juuri sille liitolle. Mihinkään valmiiseen muottiin ei tarvitse mahtua, Kuusisto sanoo.

Yhdessä toimiminen tuo merkittäviä säästöjä

Osa lajeista siirtyy Pitäjänmäelle yhteisellä tilaratkaisulla: esimerkiksi lumilajit jakavat tilat keskenään, samoin mailapelien lajiliitot ja kamppailulajiliitot. Samassa rakennuksessa toimiminen tarjoaa merkittäviä säästöjä urheiluyhteisölle. Säästetyt summat voidaan ohjata varsinaiseen tekemiseen eli liikunnan ja urheilun edistämiseen.

– Yhteisön vuokrakuluissa tullaan säästämään jopa puoli miljoonaa euroa. Lisäksi tietoliikenneyhteyksissä säästetään 50 000 euroa vuodessa, sanoo Kuusisto ja kiittää yhteistyökumppaneita Nebulaa ja Office Managementia. Muuton yhteydessä on luonnollinen hetki uudistaa myös toimintatapoja. Kuusisto kertoo, että työvälineiden hankinnassa panostetaan toimivuuteen sekä tehokkuuteen ja keskitetyillä hankinnoilla tehdään säästöjä.

– Kiva päästä uuteen, vastikään remontoituun tilaan. Muutto on toki aikamoinen urakka, mutta meillä on toimistolla odottavaiset tunnelmat. Olen ihan varma että tästä tulee todella hyvä juttu, sanoo FSI:n pääsihteeri Björkstrand.

Kuva: Rune & Berg Design