Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.11.2017 | Olympiakomitea

Kukkuuttamista joka päivä, lajikokeiluja läpi vuoden

Strateginen tavoitteemme on olla Suomen paras taloushallinnon työpaikka, haluamme olla myös Suomen aktiivisin työpaikka, kiteyttää Rantalainen Helsingin liiketoimintajohtaja Anna Partala.

Henkilöstöliikunnan vuosikello on vaikuttava. Konsernitasoisen vapaa-ajan liikuntaedun lisäksi yhtiötasoiset toimenpiteet ulottuvat suunnitelmallisesta arjen aktiivisuuden tukemisesta mittavaan määrään liikunnallista yhteistoimintaa.

Rantalainen Helsinki kuuluu taloushallinnon palveluita tuottavaan Rantalainen Yhtiöt -konserniin, jolla on toimipisteitä eri puolilla Suomea kaikkiaan nelisenkymmentä. Rantalainen Helsingin toimipisteet sijaitsevat Kampissa, Pasilassa, Tikkurilassa, Myyrmäessä, Hangossa, Karjaalla ja Tammisaaressa. Naisvoittoista henkilöstöä on noin sata. Partala vastaa johtoryhmän edustajana hyvinvoinnin kokonaisuuden johtamisesta, joiltain osin vastuita jaetaan liiketoimintajohtaja Laura Iivosen kanssa. Henkilöstöliikuntaan panostetaan lisäksi virkistysryhmässä, jossa on myös henkilöstön edustajia.  Jokainen virkistysryhmän jäsen on myös kukkuuttaja.

– Heidän tehtävänään on omissa tiimeissään huolehtia siitä, että työtä tauotetaan ja työasentoja vaihdellaan. Cuckoo Workout -taukojumppapalvelun avulla muistutetaan pitämään jumppatauko kolme kertaa päivässä. Kun työ on hyvin painotetusti näyttöpäätteellä tehtävää asiantuntijatyötä, se ei saa olla jatkuvaa istumista, mutta ei pelkkää seisomistakaan, perustelee Partala. Koko henkilöstölle on hankittu ergonomiset työasennot mahdollistavat työpöydät sekä taukoliikuntavälineistöä, kuten jumppakeppejä, -kuminauhoja ja tasapainolautoja.

Tehoviikonloppu toukokuussa, sporttipäivä syyskuussa

Työarjen aktiivisuutta täydentävät lajikokeilut ja urheilutapahtumat, joita järjestetään useamman kerran vuodessa. Kuukausittaista urheilutoimintaa järjestää myös Sport-kerho.

– Asiakkainamme on paljon liikunta-alan yhdistyksiä, joiden kanssa olemme yhteistyössä hakeneet henkilöstölle mielekkäitä liikuntamuotoja. Esimerkiksi kevään aikana järjestettiin leikkimieliset RAN-spelit, jossa lajeina oli muun muassa saappaanheitto ja Suomenlinna-suunnistus, yhteistyössä Liitokiekkoliiton kanssa toteutettiin ultimate-lajikokeilu ja toukokuun tehoviikonloppuna osallistujia riitti niin Yritysmaratonviestiin, Icehearts-jalkapalloturnaukseen kuin Naisten Kympille, listaa Partala.

Syyskuussa vietettiin sporttipäivää yhdessä Salibandyseura Western Indiansin kanssa. Valittavana oli salibandy, jooga, niska-hartiajumppa, juoksukoulu tai kävelylenkki luonnossa. Päivästä tykättiin kovasti!

Lajikokeiluja ohjaamassa on ollut myös ammattiurheilijoita, muun muassa salibandy-, jääkiekko- ja sulkapallotähtiä, jotka Partalan mukaan tuovat tapahtumiin erilaista virikettä.

-Tuntumani on, että vetovoimaisella tarjonnalla saadaan mukaan myös vähemmän liikkuvia ja samalla ne, jotka haluavat kokeilla lajitaitojaan ammattilaista vastaan, saavat siihen tilaisuuden. Millään tavoin kyse ei ole ”veren maku suussa” treeneistä, vaan ammattitaidolla ja mukavalla asenteella ohjatusta tekemisestä, hän täsmentää.

Rantalaisessa hyödynnetään myös Vierumäen terveyden- ja hyvinvoinnin asiantuntijoiden kehittämää Happy Healthy People at Work -mobiilipalvelua, joka motivoi työntekijöitä henkilökohtaisesti ja samalla mahdollistaa yritykselle henkilöstön aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurannan.

– Sovellus on erittäin hyödyllinen työkalu oman hyvinvoinnin kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Olen erityisen innostunut erilaisten videoiden ja testien muodossa olevista vinkeistä. Aktiviteetit on helppo kirjata sovellukseen, ja omaa aktiivisuutta on helppo seurata kalenterinäkymästä, kertoo Laura Iivonen omakohtaisista kokemuksistaan.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksen tulos yllätti positiivisesti

Olympiakomitean tilaisuudesta Partala kertoo poimineensa tiedon Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailusta, johon päätettiin lähteä mukaan. Heinäkuussa täytettiin sähköinen, henkilöstöliikunnan yhdeksää eri osa-aluetta kartoittava kysely, josta syksyllä saatu palaute ja pistemäärä yllättivät iloisesti.

– Sen lisäksi, että nyt voimme oman työyhteisön sisällä viestittää olevamme oikeasti aktiivista porukkaa, näyttäydymme mielellämme aktiivisena työyhteisönä myös ulospäin. Kartoituksesta saimme myös tietoa, joka auttaa meitä jatkossa kiinnittämään huomiota oikeisiin asioihin ja tietysti kilpailussa kiinnostavaa on myös sen tarjoama mahdollisuus verrata yleisellä tasolla omaa tekemistä muihin työyhteisöihin.

Suomen Aktiivisin Työpaikka 2017 -kilpailun voittaja palkitaan Urheilugaalassa tammikuussa 2018. Sitä ennen Rantalainen Helsingissä ehditään porukalla suorittaa UKK-kävelytestit, kunnes vuosi huipentuu joulujuoksuun.

Kuvassa Yritysmaratonviestiin osallistunut Rantalaisen Taloushallintoa hyvällä sykkeellä -viestijoukkue

suomenaktiivisintyopaikka.fi

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitus on työpaikan liikuntaohjelman suunnitteluun ja arviointiin kehitetty työkalu. 1.12.2017 mennessä kartoitukseen osallistuvat työyhteisöt ovat mukana Suomen Aktiivisin Työpaikka 2017 -kilpailussa.