Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.11.2017 | Seuratoiminta

Pelataanko, treenataanko, vai molempia? Anna Pistemestari-konseptin yllättää positiivisesti

Salibandyliiton Pistemestari-konsepti tarjoaa uutta twistiä henkilöstöliikuntaan. Salibandy-lihaskunto-combo on mainio liikuntamuoto niin asiantuntijatyötä tekeville kuin sporttaajille. Pistemestari-sovellus puolestaan maksimoi tsempin ja peli-ilon, mutta tasaa ikä-, kunto- ja tasoeroja.  

 Tutkitusti paras liikuntamuoto on sykettä nostavan liikunnan ja lihaskuntoharjoittelun yhdistelmä. Juuri sellaisesta on kyse kaikenikäisille, kuntotasoltaan erilaisille soveltuvassa Pistemestari-ryhmäliikunnassa, jossa sählyn 2-5 minuutin minipelien väleissä tehdään ohjattuja lihaskuntoharjoitteita.

Pistemestari-ryhmäliikuntatunneista on kaksi erilaista vaihtoehtoa.

– Erityisesti yläkroppaa avaava kokonaisuus on suunnattu näyttöpäätetyötä tekeville ja hard workout-versio sporttisemmille. Molemmat tuokiot tarjoavat tehokasta terveysliikuntaa ihan parhaasta päästä. Erityisesti paljon istumatyötä tekeville tämä on ihan älyttömän hyvä peli- ja kuntoilukonsepti. Myös vähän liikkuville mukaan tulemisen kynnys on todella matala. Riittää, kun pystyy kävelemään vähän reippaammin tai ottamaan muutamia juoksuaskelia, kuvaa Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström.

Heidänkin, jotka haluaisivat ”aina vain pelata, jumpata tai treenata”, hän toivoisi edes kokeilevan comboa.

– Itse perheellisenä voin maksimoida myös ajankäytön yhdistämällä pelaamisen ja lihaskuntoharjoittelun. Uskon monella olevan samanlainen tilanne.

 

Pistemestari-sovellus palvelee omatoimisuutta ja uteliaisuutta

Niissäkin työyhteisöissä, joissa säännöllinen sähly- tai salibandyvuoro on paikkansa vakiinnuttanut, Pistemestari-konsepti tarjoaa lajiin uutta mielenkiintoista maustetta. Lataamalla älypuhelimiin ja -tabletteihin maksuttoman Pistemestari-sovelluksen voi omatoimisia 2-5 minuutin porukkapelejä käynnistää yhdellä painalluksella. Sovellus valitsee joukkueet, laskee pisteet ja huolehtii peliajasta. Pelaajat voivat keskittyä pelaamiseen. Jokaiseen peliin valikoituvat eri joukkueenjäsenet tasaavat ikä-, kunto- ja tasoeroja ja vastaavasti maksimoivat tsempin ja peli-ilon.

Sovelluksen käyttö mahdollistaa myös yksilöllisen pisteseurannan, joka henkilökohtaisen motivaation ylläpitämisen ohella voi palvella myös työyhteisöä.

– Yhteistä tsemppihenkeä voi kohottaa palkitsemalla vaikkapa sovitun ajanjakson aikana eniten pisteitä keränneet Pistemestarit, ehdottaa Sällström.

Uutta kokeilemalla henkilöstöliikunta ruokkii uteliaisuutta, joka parhaimmillaan vetää porukkaan myös vähemmän liikkuvia. Juuri julkaistun Olympiakomitean Henkilöstöliikuntabarometrin mukaan työyhteisön toimintatavoilla on oletettavasti luultua suurempi merkitys heidän mukaan houkuttelussa. Joka neljäs tutkimukseen vastannut työntekijä ilmoitti innostuvansa tai aktivoituvansa työkaverien vaikutuksesta, yhtä moni työpaikan liikuntaporukan ja -kerhon ansiosta.

Salibandy sopii niin kokemattomille, kokeilunhaluisille kuin kilpailuhenkisille.

– 2-5 minuutin minipelistä innostuessaan voi jatkaa aina valtakunnalliseen Työpaikkasalibandyn SM-turnaukseen saakka, kuvaa kehityspäällikkö salibandyn polkua.

 

Innostaako Pistemestari? Hyödynnä heti Kim Sällströmin lupaus: ”Ota yhteyttä sähköpostitse kim.sallstrom@salibandy.fi tai soita 0400529003. Kartoitamme Salibandyliiton kautta lähimmän paikallisen salibandyseuran, joka järjestää työyhteisöllesi Pistemestari-ryhmäliikuntatuntikokeilun ja/tai suunnittelee kanssasi Pistemestari-työhyvinvointitoimintaa sählyvuoroista avaimet käteen -teemapaketteihin.”

Lisätietoa Pistemestari-konseptista