Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.11.2017 | Olympiakomitea

Telinevoimistelun kumppanitreenissä uskallettiin Oskar Kirmeksen kannustuksella

Töölön kisahalliin voimistelualueelle kertyi aamukahdeksalta iloinen joukko, joka katseli telineistä, puomeista ja patjoista koostuvaa viidakkoa epäuskoisen hymyn karehtiessa suunpielissä.

Olympiakomitean kumppanitreenien tämänkertainen mentori Oskar Kirmes voimisteli Rio de Janeiron olympiakarsinnoissa kuusiottelun ennätyspisteensä 84,999. Euroopan mestaruuskilpailuissa 2016 Kirmes sijoittui permannolla sijalle 14.

Kumppanitreeneihin mukaan lähti myös Touhula-konsernin toimitusjohtaja Virpi Holmqvist sekä palvelupäällikkö Riikka Manninen.

– Nämä ovat meidän ensimmäiset kumppanitreenimme. Ihan harmittaa, että ollaan missattu niin paljon! Tosi kiva oli, Holmqvist hihkui.

Oskar, 22, ja hänen 17-vuotias pikkuveljensä Robert ohjasivat reipasta kumppanijoukkoa iloisesti ja varmasti.

– Treenit näyttivät kokonaisuudessaan yllättävän hyvältä. Kaikki jaksoivat hyvin, Oskar kertoili.

Itsensä haastamisella onnistumiseen

Alkuverryttelyiden ja kärrynpyöristä ja kuperkeikoista koostuneen permanto-osuuden jälkeen ryhmä jaettiin kahteen osaan. Ryhmät pääsivät kokeilemaan erilaisia perushyppyvariaatioita permantosuoralla sekä haastamaan itseään ja omaa tasapainoaan vain 10 senttiä leveällä puomilla, jossa uskaliaimmat tekivät yhden jalan vaa’an.

Toinen osuus koostui kuntopiiristä, jossa treenattiin niin vastalihaksia kuin olkapäitäkin. Oskar haastoi myös kuntopiiriläiset todelliseen henkiseen koetukseen renkailla. Renkaissa jokaisen oli pidettävä vartalo suorassa ja kädet kyljissä kiinni 30 todella pitkältä tuntuneen sekunnin ajan. Tarvittaessa Oskar avusti iloisesti nostamalla jokaisen renkaille ja tukemalla jaloista.

”Muista hengittää! Purista, purista, pysyt melkein itse!” Tsemppaukset kaikuivat kaikille renkaita koettaneille.

– Renkaat olivat tänään selvästi haastavin juttu. Siinä pitää olla kunnolla voimaa ylävartalossa, joten se on erittäin haastavaa.

Maajoukkueen leirille Kuortaneelle treenien jälkeen kiirehtineen Oskarin tavoitteet ovat selvät.

– Meillä on vuoden päästä Euroopan ja maailman mestaruuskilpailut, joissa haluan finaalipaikkoja ja siellä taistellaan kunnon sijoituksista. Totta kai Tokiota kohti lähdetään täysillä ja lähdetään hakemaan olympiamitalia. Se on tällä hetkellä suurin tavoitteeni.

Vuoden 2017 mittaan kumppanitreeneissä on päästy makustelemaan niin kiipeilyä, beachvolleyta, suunnistusta, keihäänheittoa ja koripalloa huippu-urheilijoiden opastuksessa.

– Aamupäivästä jäi päällimmäisenä mieleen omien rajojen ylittäminen. Moni liikkeistä näytti helpolta, mutta niitä tekemään lähtiessä piti kuitenkin uskaltaa ylittää omat rajansa, Holmqvist tuumi.

– Ja hoksata se, että miten vanhat taidot löytyvät, kunhan vain uskaltaa tehdä, Manninen komppasi vieressä.