Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.11.2017 | Seuratoiminta

Tikkurilan naisvoimistelijoissa taloushallintoa läpinäkyvästi, tehokkaasti ja yhdessä

Tikkurilan Naisvoimistelijoilla ei stressata taloushallinnosta. Siihen ei ole syytä, sillä lähes koko taloushallinto on automatisoitu ja sitä pyöritetään yhteistyössä tilitoimiston kanssa.

-Meillä on ollut ilo lähteä työskentelemään Rantalaisen kanssa. Heillä on paljon lajiliittoasiakkaita ja sitä kautta urheilumaailman tuntemusta, kertoo seuran rahastonhoitaja Pirkko Pinola.

Viimeisimpänä yhteistyömuotona seuran koko palkkahallinto keskitettiin Rantalaiselle. Muutos on vapauttanut lisää aikaa seuran toimistolla, kertoo Pinola.

-Kaikki palkkatoimintomme on nykyään automatisoitu. Meillä on lähes 30 palkansaajaa, joille teimme aiemmin palkkalaskelmat manuaalisesti. Nyt nekin kulkevat sähköisesti suoraan palkansaajille, Pinola sanoo.

Rantalainen Helsingin toimitusjohtaja Risto Iivonen muistuttaa, että yhdistysten taloushallinnossa on kolme erityisen tärkeää asiaa: läpinäkyvyys, tehokkuus ja yhdessä tekeminen.

– Me Rantalaisella varmistamme, että nämä asiat ovat kunnossa. Silloin urheiluseurassa voidaan keskittyä varsinaisen toiminnan kehittämiseen, Iivonen sanoo.

  1. Läpinäkyvyys

Yhdistykset saavat usein julkisia tukia. Tukien käytön seuranta ja dokumentointi helpottuu automatisoidun taloushallinnon myötä. Kun tieto on helposti saatavilla, on siitä myös helpompi tiedottaa läpinäkyvästi sekä tuen antajia että omaa jäsenistöä.

  1. Tehokkuus

Taloushallinnon automatisointi vapauttaa urheiluseuran voimavaroja eli säästää sekä seuran aikaa että rahaa.

-Kun taloushallinnon prosessit on järjestetty tehokkaasti, niihin ei tarvitse enää käyttää yhtä paljon aikaa kuin ennen, muistuttaa Iivonen.

  1. Yhdessä tekeminen

Kun taloushallintoa tehdään yhteistyössä ulkopuolisen kumppanin kuten tilitoimiston kanssa, yhdistys ja sen jäsenistö voi myös hyödyntää taloushallinnon dataa monipuolisesti.

-Saamme haluamaamme tietoa ja tulosseurantaa nähtäville heti kun sitä tarvitsemme, miltä tahansa ajanjaksolta, kiittelee Pinola.

Katso video Tikkurilan Naisvoimistelijoiden taloushallinnosta

Tutustu Päätä oikein -materiaaliin