Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.12.2017 | Seuratoiminta | Artikkeli

Työyhteisöjen liikuttaminen on JKU:ssa kasvava trendi

Yritysten edustajilla saattaa olla seuran palveluista rajoittuneita mielikuvia ja jopa ennakkoluuloja. Hyvin usein ne kuitenkin hälvenevät, kun he pääsevät kokeilemaan seuran tuottamia liikuntapalveluja, toteaa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden (JKU) toiminnanjohtaja Markku Koistinen.

Perinteikkäässä yleisurheiluseurassa kokemukset yritysyhteistyöstä ja yrityksille palveluiden tuottamisesta ovat kaiken kaikkiaan hyviä.

– Yritykset ovat kokeneet saavansa erinomaista palvelua ja hyvien kokemusten pohjalta syntyy helpommin myös jatkuvuutta. Isoimpia onnistumisia ovat yritysyhteistyön kautta toteutettavat tunnetut tapahtumat, jotka ovat seuralle myös taloudellisesti tuottoisia sekä henkilöstöliikunnan palveluja sisältävät laajat yrityssopimukset, kertoo Koistinen.

Hän vastaa työyhteisöille suunnatuista palveluista yhdessä aikuisurheiluvastaava Johanna Leivosen kanssa.

Konkreettinen tuote on yhdessä Keski-Suomen Liikunnan (KesLi) kanssa 50-50 panoksella toteutettava laaja Finlandia Marathon -tapahtumakokonaisuus. Finlandia Marathonille osallistujat voivat valita täyden maratonin, puolimaratonin tai 10 kilometrin mittaisen Valon Kympin. Työyhteisöt, yhdistykset ja kaveriporukat voivat osallistua Maratonviestiin, joka juostaan neljänä neljännesmaratonin mittaisena osuutena tai Puolimaratonviestiin, jossa on kaksi osuutta ja kaksi juoksijaa. Uusin tulokas kokonaisuudessa on Finlandia Kävely, joka on kaikille liikunnasta ja kävelystä kiinnostuneille tarkoitettu matalan kynnyksen kuntoilutapahtuma.

Yritykset voivat halutessaan liittyä Finlandia Marathon -klubiin, jonka kautta ne saavat tapahtumasta informaatiota ja ohjeistusta. Mahdollisuuksien mukaan toteutetaan myös yksi yhteinen harjoituslenkki ennen tapahtumaa.

Konseptoitua ja räätälöityä

Juoksuharrastuksen aloittamista ja ylläpitämistä tukevat läpi vuoden pyörivät neljän kerran konseptoidut juoksukoulut, jotka ovat kaikille avoimia ja joihin myös yritykset voivat ilmoittaa omaa henkilökuntaansa ja/tai joukkueitaan.

Räätälöityinä palveluina järjestetään lisäksi yritysten liikuntapäiviä. Noin puolet toimeksiannoista tulee osana yhteistyökumppanisopimuksia ja noin puolet ”ulkopuolelta” yritysten yhteydenottoina ja pyyntöinä, arvioi Koistinen.

– Yhä enemmän yhteistyökumppanisopimukset velvoittavat järjestämään vastikkeellista työhyvinvointia tukevaa toimintaa yritysten henkilöstölle, pelkkä logonäkyvyys ei enää riitä. Työpäivän aikana toteutettavat tapahtumat tuovat seuralle jonkin verran haasteita, mutta mikään toteutus ei jää siitä kiinni, lupaa toiminnanjohtaja.

Lisäksi JKU on mukana Liikuntapeuhula-konseptissa järjestämässä yrityksille suunnattua toimintaa, joka mahdollistaa aikuisten ja lasten yhteiset liikuntakokemukset. Mukana olevat yritysyhteistyökumppanit voivat tarjota eri lajien kokeilemismahdollisuuksia omalle henkilökunnalleen sekä edelleen asiakkailleen ja heidän perheilleen.

Koistinen näkee yritysyhteistyön kasvavana trendinä, joka voi tuottaa monia hyviä asioita seuratoimintaan.

– Yritysyhteistyö yhdistää luontevasti tukijoita ja toimijoita, joille urheilu ja liikunta ovat tärkeitä arvoja. Samalla se rakentaa uskottavuutta seuroista koko kansan liikuttajina.

Kuva JKU:n yritykselle räätälöimästä liikuntapäivästä Hipposhallista