Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
20.12.2017 | Olympiakomitea

Työkaluja häirinnän ja syrjinnän kitkemiseen

#Metoo-kampanja on nostanut syksyn aikana esille erityisesti naisten kohtaaman seksuaalisen häirinnän ja epäasiallisen käytöksen. Siihen liittyen harrastajien ja urheilijoiden kuvaukset omista kokemuksista ovat tuonet julkisuuteen häirinnän ja syrjinnän myös liikunnassa ja urheilussa.

Julkisuus on tuonut esille tarpeen puuttua häirintään ja syrjintään. Ilmapiirin ja kulttuurin muutoksen tueksi moni näkee, että tarvitaan toimia ja työkaluja kielteisen ilmiön kitkemiseksi.

Aihe voi olla myös poliittinen – riippuen päättäjien valinnoista. Esimerkiksi liikuntapoliittisen selonteon työstössä on mahdollisuus pohtia keinoja, joilla valtakunnallisesti autetaan liikunnan ja urheilun yhteisöjä kitkemään häirintää ja syrjintää.

Lähtökohtia tälle työlle on olemassa. Olympiakomitea on koonnut muun muassa oppaan häirintätapausten käsittelyyn. Lisäksi tulossa on epäasiallisen käytöksen raportointikanava ja selvitys häirinnän laajuudesta seuroissa.

Olympiakomitean uutinen työkaluista >>

Sari Essayah KOK:sta: ”asioita ei enää lakaista maton alle” >>

Olympiakomitean työkaluja ja materiaaleja vastuullisuuteen >>

Olympiakomitean toimitusjohtaja häirinnän kitkemisestä Helsingin Sanomissa >>