Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.01.2018 | Huippu-urheilu

Tasainen rintama laskijoita kilpailee lumilautailun olympiapaikoista

Kamppailu lumilautailun olympiapaikoista tiivistyy lähiviikkoina, kun maailmancupissa jäljellä on enää kaksi kisaviikonloppua ennen olympiarankingin sulkeutumista. Erinomaisen alkukauden jälkeen Suomen kisapaikoista kamppailee useampi laskija.

Suomalaislaskijat ovat saavuttaneet 12 finaalipaikkaa alkukauden maailmancupin ja Dew Tourin kisoissa. Kauden parhaasta sijoituksesta miesten puolella on vastannut kolmanneksi big airissa sijoittunut Kalle Järvilehto. Myös nuori Rene Rinnekangas on tehnyt vakuuttavan läpimurron maailman kärkeen ollen jo kolme kertaa kymmenen parhaan joukossa maailmacupissa; kaksi kertaa big airissa ja kerran slopestylessä. Kokeneista laskijoista Peetu Piiroinen ja Roope Tonteri ovat olleet parhaimmillaan kuudensia maailmancupissa.

– Alkukausi on mennyt laskijoillamme hienosti kautta linjan. Kolmen mitalin lisäksi mitalisijoista on jääty useasti vain hiuksenhienoilla eroilla. Kuten oletettua saattoikin, kausi on ollut tasoltaan todella kova, joten varsinkin siihen nähden laskijamme ovat onnistuneet upeasti, toteaa Lumilaitaliiton toiminnanjohtaja Mika Andersson.

Maakohtaiset paikat olympialaisiin ovat selvillä 22.1. Tällä hetkellä Suomella on kasassa yhdeksän paikkaa: naisissa yksi slopestyleen + big airiin, miehissä maakohtainen maksimimäärä eli neljä slopestyleen + big airiin, kolme halfpipeen sekä yksi lumilautacrossiin.

Ensimmäisessä valinnassa joulukuussa olympiajoukkueeseen valittiin Enni Rukajärvi. Sotshin hopeamitalisti on saavuttanut alkukaudella kolmannet sijat niin Dew Tourin slopestylessä kuin maailmancupin big airissa. Miesten osalta paikoista taistelee useampi tasaväkinen laskija. Loput valinnat Suomen olympiajoukkueeseen julkistetaan 24.1.

– Miesten osalta taso on ollut laaja, joten halusimme katsoa vielä jäljellä olevat maailmancupin kisat ennen lopullisia valintoja. Erityisen hienoa on se, että menestystä ovat tuoneet niin kokeneet kuin nuoretkin laskijat, iloitsee rinnelajien lajiryhmävastaava Janne Vuorinen Suomen Olympiakomiteasta.

Big Airin kisoja ei maailmancupissa enää käydä ennen olympiavalintoja, tammikuun kahtena kisaviikonloppuna lasketaan half pipea ja slopestylea: Snowmassissa 10.-13.1. ja Laaxissa 17.-20.1.

– Kärki on huipulla tällä hetkellä laaja, eikä yksikään laskija saa palkintosijoja helpolla. Siihen nähden laskijoidemme tasainen rintama on hieno saavutus. Tulokset osoittavat, että ketä Suomen joukkueeseen valitaankaan, voi jokainen laskijoistamme nappisuorituksella nousta hyvinkin korkealle, sanoo Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mika Andersson.