Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.01.2018 | Olympiakomitea

Olympiakomitea ja Unisport yhdistävät voimansa liikuntapaikkojen kehittämisessä

Liikkuminen on mielekästä, kun olosuhteet ovat kunnossa olipa kyseessä arkiliikkuja, harrastaja tai huippu-urheilija. Kaikki tarvitsevat tuekseen olosuhteita, joissa toimintaa toteutetaan. Suomen Olympiakomitea ja Unisport ovat solmineet yhteistyösopimuksen ja etsivät yhdessä ratkaisuja liikuntaolosuhteiden parantamiseen.

Suomessa on kattava liikuntapaikkojen verkosto, mutta niiden ylläpito ja laatu vaativat jatkuvaa panostusta. Vuonna 2017 julkaistu Urheilun olosuhteet -selvitys nosti esille urheilun olosuhteiden haasteellisen tilanteen.

− Yli kolmannes junioritoimintaan keskittyvistä ja kilpailupainotteisista seuroista arvioi olosuhdetilanteen heikoksi tai erittäin huonoksi. Kehittämistarpeita on myös omaehtoisen liikunnan olosuhteissa. Esimerkiksi kolmasosa koulupihoista tarvitsee pikaista liikuntamahdollisuuksien parantamista. Meillä on kumppanimme Unisportin kanssa yhtenäinen näkemys, että asioita pitää saada eteenpäin, kommentoi Olympiakomitean olosuhdetyön erityisasiantuntija Karoliina Ketola.

− Liikunta onnistuu ja innostaa parhaiten laadukkaissa olosuhteissa. Hyvä lähiliikuntapaikka saa lapset, nuoret ja aikuiset liikkumaan ja huippu-urheilijoiksi kasvetaan vain riittävän hyvissä olosuhteissa. On hienoa päästä viemään asioita eteenpäin yhdessä merkittävän toimijan kanssa, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Unisport yrityksenä haluaa olla mukana luomassa terveyttä edistävää yhteiskuntaa

− Uskon, että luomalla lisää houkuttelevia liikuntapaikkoja yhdessä yhteistyökumppaniemme sekä asiakkaidemme kanssa, saamme aikaan liikettä ja sitä kautta lisätään hyvinvointia, kommentoi Unisportin maajohtaja Pekka Elo.

− Olympiakomitean tehtävänä on koko kansan liikkeen lisääminen sekä liikuntakulttuurin yhteiskunnallisen aseman vahvistaminen. Arvomme ja tavoitteemme täydentävät näin hyvin toisiaan, Elo summaa.

Liikunnan olosuhteita halutaan edistää aktiivisesti eri toimijoiden yhteistyöllä

Olympiakomitea, Voimisteluliitto ja Turun kaupunki järjestävät 8.6.2018 olosuhdeseminaarin, jossa etsitään ratkaisuja liikuntapaikkarakentamisen kysymyksiin yhdessä urheilujärjestöjen, kaupunkien ja liikuntapaikkoja rakentavien yksityisten toimijoiden kanssa.

− Liikunnallinen arki edistää hyvinvointia. Lähiympäristön liikuntaolosuhteilla on iso paikallinen merkitys, jotta liikkuminen tehdään helpoksi ja kaikkien ulottuville. Asioiden edistämisessä tarvitaan kumppaneita ja uudenlaista ajattelua, Ketola kertoo tyytyväisenä yhteistyöstä.

Lisätietoja:
Pekka Elo, Unisport, maajohtaja, Suomi, +358 50 482 82 81, pekka.elo@unisport.com
Samuli Vasala, Olympiakomitea, kaupallinen johtaja, +358 44 358 6578, samuli.vasala@olympiakomitea.fi

Unisport on urheilu- ja liikuntapaikkojen toimittaja ja markkinajohtaja Pohjoismaissa. Unisport tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen suunnittelusta avaimet käteen -toimituksiin ja välineisiin sekä huolto- ja ylläpitopalveluihin. http://www.unisport.com