Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.01.2018 | Olympiakomitea

Urheiluvalmentajille oma kunniagalleria

Suomen Valmentajat ry ja Suomen Ammattivalmentaja SAVAL ry ovat perustaneet Valmentajien Kunniagallerian (Hall of Coaching Excellence).

– Kunniagalleriat ovat tärkeä osa suomalaista urheilukulttuuria. On hienoa, että valmentajayhdistykset ovat ottaneet tämän asian osaksi omaa perinnetyötään, toteaa Urheilumuseon johtaja Pekka Honkanen.

18 urheiluvalmennuksen osaajaa nimetty

Kaikkiaan 18 suomalaisen urheiluvalmennuksen varhaisvaikuttajaa nimettiin ensimmäisessä valinnassa Valmentajien Kunniagalleriaan. Nimetyt valmentajat ja valmennusosaajat ovat syntyneet vuosien 1840-1928 välillä, heistä 13 on miehiä ja viisi naisia. Ensimmäisessä valinnassa nimettiin vain edesmenneitä henkilöitä.

Kunniagalleriaan valinnan perusteena olivat henkilön kyvyt ja ansiot urheiluvalmentajana tai muulla tavoin urheiluvalmennukseen, valmentajakoulutukseen tai valmentajuuteen vahvasti vaikuttaneena henkilönä.

Osa Valmentajalla on väliä -kampanjaa

Valmentajien Kunniagalleria on yksi konkreettinen toimi Valmentajalla on väliä -kampanjassa, jota valmentajayhdistykset tekevät yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

– Valmentajalla on väliä -kampanja on vasta vuoden ikäinen ja siltikin siinä on jo saatu toteutettua useita valmentajien arvostusta edistäviä toimenpiteitä. Lokakuussa somessa jaettiin #kiittikoutsi-ajatusta. Nyt esiin nostetaan valmennusvaikuttajia Suomi 100 -hengessä, kertovat valmentajayhdistysten toiminnanjohtajat Sari Tuunainen Suomen Valmentajista ja Pekka Potinkara Suomen Ammattivalmentajat SAVALista.

www.valmentajienkunniagalleria.fi

Lähde: Suomen Valmentajien uutiset

https://www.suomenvalmentajat.fi/uutiset/18-urheiluvalmennuksen-osaajaa-valmentajien-kunniagalleriaan/
https://www.suomenvalmentajat.fi/uutiset/urheiluvalmentajille-oma-kunniagalleria/