Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.01.2018 | Huippu-urheilu

Jääkiekkojoukkueet nimetty PyeongChangin olympialaisiin

Suomen jääkiekkojoukkueet ensi kuussa kisattaviin PyeongChangin olympialaisiin on valittu. Miesten joukkueessa on neljä mitalistia aiemmista olympiakisoista ja peräti 21 olympialaisten ensikertalaista. Naisten joukkueesta löytyy yhdeksän ensikertalaista ja saman verran olympiamitalisteja.

Miesten joukkueen pelaajista 16 tulee KHL:stä, kuusi SM-liigasta, kaksi Sveitsin ja yksi Ruotsin pääsarjasta. NHL-pelaajien jäätyä pois olympialaisista ensikertalaisia on peräti 21. Kokenein on Lasse Kukkonen, joka osallistuu jo neljänsiin olympialaisiinsa. Olympiamitalin ovat saavuttanut Kukkosen lisäksi Sami Lepistö (2010 ja 2014), Juuso Hietanen (2014) ja Petri Kontiola (2014).  Joukkueen nuorimmat pelaajat ovat vuonna 1999 syntyneet Miro Heiskanen ja Eeli Tolvanen.

– Minulla on hyvä tunne joukkueesta. Valmistautuminen on sujunut hyvin, ja se tuo meille luottamusta. Tiedostamme hyvän mahdollisuuden, joka meillä on ja olemme valmiita tarttumaan siihen, toteaa päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Leijonien alkulohkon vastustajat ovat Norja, Ruotsi ja Saksa. Pelit alkavat Saksaa vastaan torstaina 15.2.


Naisleijonien Välilä tekee olympiahistoriaa

Naisleijonien olympiajoukkueessa on mukana yhdeksän ensikertalaista ja saman verran pelaajia, jotka ovat saavuttaneet urallaan olympiamitalin. Hyökkääjä Riikka Välilä ja maalivahti Noora Räty matkustavat jo neljänsiin olympialaisiinsa. 44-vuotias Välilä tekee myös suomalaista olympiahistoriaa; hänestä tulee talviolympialaisten vanhin suomalainen naisosallistuja. Aiemmin ennätystä piti taitoluistelija Ludowika Jakobsson (43 v). Naisleijonien nuorin pelaaja on vuonna 1999 syntynyt Petra Nieminen.

– Joukkueessa ovat mukana parhaat valittavissa olleet pelaajat. Kriteerit valinnoille olivat selvät: sopivuus rooliin, sopeutuminen ryhmään, urheilullisuus ja pelitaito, kertoo päävalmentaja Pasi Mustonen.

Suomen alkulohkossa A pelaavat viime vuoden MM-kisojen neljä parasta maata, joista kaksi parasta jatkaa suoraan välieriin ja kaksi seuraavaa pelaa puolivälierissä B-lohkon kahta parasta vastaan. Naisleijonien avauspeli on 11.2. Yhdysvaltoja vastaan.

– Tavoitteena on voittaa alkusarjan jälkeen eteen tulevat kuolemanpelit ja tätä kautta olympiamitali. On hieno tunne lähteä kisoihin, kun tiedämme, että nappisuorituksella meillä on kaikki mahdollisuudet päästä mitaleille, jatkaa Mustonen.

– Kahden Leijonajoukkueen merkitys suomalaiselle urheilulle on huomattava. Leijonat pitävät joukkuelajeja esillä olympialaisissa ja tuovat sinivalkoiseen olympiajoukkueeseemme laajuutta, syvyyttä ja voittamisen kulttuuria, toteaa olympiajoukkueen johtaja Mika Kojonkoski.

Suomen olympiajoukkueen koko on nyt 61 urheilijaa, aiemmin joukkueeseen oli valittu 11 yksilöurheilijaa sekä curlingin mixed doubles -pari. Loput valinnat olympiajoukkueeseen julkistetaan keskiviikkona 24.1.

Naisten jääkiekkojoukkueen kokoonpano. 

Miesten jääkiekkojoukkueen kokoonpano.