Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
22.01.2018 | Olympiakomitea

”Olemme aina saaneet seuroilta sen mitä on sovittu”

Millään muulla taholla emme koe olevan niin hyviä resursseja, omia valmentajia ja tietotaitoa. Laadukas innostava valmennus motivoi selvästi porukkaa osallistumaan, kuvaa kokemuksiaan pitkäaikaisesta seurayhteistyöstä Halton-konsernin henkilöstöjohtaja Hannu Hallila.

Halton Group on maailman johtava ilmastointijärjestelmien ja niihin liittyvien tuotteiden ja palveluiden toimittaja. Konserni työllistää 1500 työntekijää 34 maassa. Suomessa henkilöstöä on noin 400, jotka työskentelevät konsernin pääkonttorissa Helsingissä, Halton Oy:ssä Kausala-Iitissä ja Halton Marine Oy:ssä Lahdessa.

– Missiomme on mahdollistaa hyvinvointi sisäympäristöissä. Kun myymme asiakkaillemme parempaa hyvinvointia, haluamme tarjota samaa myös omalle henkilökunnallemme. Suunnitelmallinen henkilöstöliikunta on osa työhyvinvointikokonaisuutta ja siinä hyödynnämme myös urheiluseurojen osaamista liikuntapalvelujen tuottajina, jatkaa Hallila.

Monilajiseura Iitin Pyrinnön kanssa yhteistyötä on tehty pienimuotoisesti toistakymmentä vuotta. Lahden Hiihtoseuran (LHS) ja FC Lahden kanssa nelisen vuotta. Ja aiotaan tehdä jatkossakin.

– Kaikki on toiminut joustavasti. Olemme reagoineet siihen, että ihmisten kiinnostus liikuntaan ja terveellisiin elintapoihin on lisääntynyt ja onnistuneet yhdessä seurojen kanssa rakentamaan uusia tavoitteellisia tapoja toimia.

Yksi parhaillaan toteutettava onnistunut tapa alkoi sponsorointiehdotuksesta.

– Tartuimme nelisen vuotta sitten LHS;n ehdottamaan yhteistyömalliin, jossa meidän osuutemme on junnutoiminnan tukeminen ja seura vastaavasti auttaa yrityksen liikuntatapahtumissa sekä järjestää työhyvinvointiyhteistyönä esimerkiksi hiihtokoulun, jonka päätavoitteena on johonkin hiihtotapahtumaan osallistuminen. Yhteistyö aloitettiin ja ohjelmaan ilmoittautui heti mukaan 50 innokasta. Sillä tiellä ollaan, kertoo Halton Marinen henkilöstöpäällikkö Anu Tamminen.

Nyt LHS:n kanssa on menossa jo toisen kolmivuotisen sopimuskauden ensimmäinen vuosi.

Kolmivuotisessa ohjelmassa ensimmäisen vuoden tavoitteena on aktivoida ja motivoida henkilökuntaa liikkumaan. Toisena vuonna heitä ohjataan enemmän oma-aloitteisiksi liikkujiksi ja kolmantena vuonna aktiivisiksi liikkujiksi. Monipuolinen ohjelma sisältää kuntotestauksia, ravintotietoa ja ohjattuja liikuntaharjoitteita. Kesäkaudella on mm. kahvakuulaa, sauvakävelyä ja sauvarinneharjoitteita ja talvikaudella hiihtoharjoitteita. Yhteisenä tavoitteena on osallistua porukalla hiihtotapahtumaan.

– Ohjelmaan voi tulla mukaan missä vaiheessa vaan ja toiveita sisältöön/lajeihin voi esittää. Tärkeä tekijä on ollut yksi päävastuullinen valmentaja. Tuttu mies, helppo tulla mukaan ja jengi kokee, että henkilö osaa asiansa, Tamminen tarkentaa.

Perheiden parasta ja nuorisotyön tukemista

Seurayhteistyönä toteutetaan lisäksi eri tyyppisiä tapahtumia ja eri tasoisia liikuntaryhmiä. FC Lahden kautta henkilöstölle on tarjottu mm. ryhmäliikuntaa, pallollista harjoittelua ja mahdollisuus osallistua eri paikkakuntien väliseen yritysturnaukseen.

Vierumäen urheiluopistolle suunnitellaan parhaillaan useamman lajin perhepäivää, jonka valmisteluissa ovat mukana sekä LHS että FC Reipas. Ohjelmassa on lasten ja aikuisten omien hiihtokoulujen lisäksi on mm. jalkapalloa, suksitestejä, temppurata ja uintia. Suosiosta kertoo jo 40 mukaan ilmoittautunutta perhettä, yhteensä lähes 100 osanottajaa!

– Erityisen mielekkääksi yhteistyössä koemme sen, että voimme näin tehdä myös nuorisotyötä tukemalla lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Kaiken kaikkiaan tietty yhteishenki ja tietty tapa puhua samaa kieltä seuratoimijoiden kanssa on johtanut siihen, että olemme valinneet tavaksi toimia seurojen kanssa pitkäjänteisesti, summaa Hallilla.

Kuvassa Haltonin edustajia matkalla kohti Yritysmaratonviestiä