Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
23.01.2018 | Olympiakomitea

HR:ltä iso kiitos henkilöstölle yhteistyöstä

Liikunnalla on todella suuri merkitys vaativaa aivotyötä tekeville asiantuntijoille, toteaa Teknologian tutkimuskeskus VTT:n henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto. Euroopan johtaviin tutkimus- ja teknologiaorganisaatioihin lukeutuvassa yrityksessä arvioidaan vuosittain käytettävän 4 000 000 tuntia aivovoimaa tutkimus- ja asiantuntijapalveluiden tuottamiseen kotimaisille ja kansainvälisille asiakkaille.

VTT:n henkilöstömäärä on 2100. Valtaosan työlle ominaista on staattinen työasento, joko istutaan tai seisotaan paljon. Keski-ikä on 46 vuotta. Nuotto toteaa VTT:ssä kaikenikäisten olevan kiinnostuneita liikunnasta ja osoittaa tunnustuksen saamisesta ison kiitoksen henkilöstölle.

– Tällainen tunnustus syntyy vain hyvällä yhteistyöllä, hän sanoo.

Myös Suomen Aktiivisin Työpaikka 2017 tunnustuksen myöntämisperusteissa nostetaan esiin VTT:n henkilöstön aktiivisuus. Heitä osallistetaan liikuntaohjelman suunnitteluun ja he jakavat osaamistaan liikuntakerhoissa vapaaehtoisesti toisille. VTT:n henkilöstöliikuntaohjelman suunnittelu-, seuranta- ja arviointiprosessien todetaan olevan hyvin hallittuja ja sisältyvän esimerkillisesti yrityksen strategioihin. Henkilöstöliikunnan tarpeiden kartoituksessa, suunnittelussa ja toteutuksessa tehdään yhteistyötä työterveyshuollon kanssa, hyödynnetään henkilöstökyselyjä ja kuunnellaan palautetta. Monipuolinen ja mielenkiintoinen liikuntatarjonta sisältää mm. yli 30 erilaista liikuntakerhoa.

– Haluamme johdonmukaisesti luoda yritys- ja johtamiskulttuuria, jossa kuuntelemme ja innostamme toisiamme. Työhyvinvointikokonaisuudessa näemme suunnitelmallisen henkilöstöliikunnan hyvin tärkeänä elementtinä. Se linkittyy niin johtamiskulttuuriin, arkiaktiivisuuteen, työergonomiaan, palautumiseen, ravintoon, lepoon kuin vapaa-aikaan. Arvostamme erityisen korkealle vuoropuhelua henkilöstön kanssa ja heidän aktiivista panostaan liikunta- ja urheilukerhotoiminnassa. Innostuneet ihmiset saavat muitakin mukaan liikkumaan.

HR:n taholta johdetaan liikuntaohjelman kokonaisuutta, kannustetaan arkiaktiivisuuteen ja ruokitaan mielenkiintoa uusilla teemoilla ja erilaisilla tempauksilla, joilla halutaan herätellä vähemmän liikkuviakin. Henkilöstön kehittämispäällikkö Sari Ek-Petroff nostaa esiin esimerkkejä.

– Sata liikettä Suomelle, Askeleet- ja Porraspäivät -kampanjat, Työmatkakävelyn ja -pyöräilyn (KÄPY) edistämishankkeeseen osallistuminen Tampereella ja UKK-kävelytestejä useilla eri paikkakunnilla.

Eräässä liiketoimintayksikössä tempaistiin pyöräillen peräti Oulusta Helsinkiin. Arjen työtä voi puolestaan tauottaa omaan työrytmiin sopivasti taukoliikuntaohjelma Cuckoon avulla omalla työpisteellä, hän kertoo.

– Työhön ja työstä kotiin juoksijoita ja pyöräilijöitä meillä on valtavasti, mutta työyhteisönä haluamme ennen kaikkea olla salliva työyhteisö. Pyrimme tarjoamaan muun muassa palautumiseen erilaisia keinoja aktiiviliikkujille ja heille, jotka eivät siihen liikuntaa koe omakseen, jatkaa Nuotto.

SAT-kartoitus konkretisoi nykytilanteen ja kannustaa kehittämiseen

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitus VTT:ssä tehtiin syksyllä 2017. Molemmat kokevat, että positiivisinta oli henkilöstöliikunnan kokonaisuuden kartoittaminen hyvin laajasti.

– Henkilöstöliikuntaa ei tule nähdä pelkkänä keppijumppakerhona tai liikuntaseteleinä vaan se tulee asemoida osaksi johdon tukemaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pitkäjänteinen systemaattinen perustyö on kaiken a ja o. Saimme SAT-kartoituksesta hyvän yhteenvetoraportin lisäksi äärimmäisen hyvää palautekeskustelua jatkoa varten, kiteyttää Ek-Petroff.

Myös Nuotto toteaa tiedon kannustavan panostamaan entistä kohdistetummin tärkeisiin asioihin.

– Benchmarking muihin kilpailuun osallistuneisiin yrityksiin oli mielenkiintoista ja puolueettoman tahon tekemä kartoitus on hyvä tapa viestiä asiasta myös henkilöstön kanssa. Nähdään konkreettisesti, mitä henkilöstöliikunnan eteen teemme ja että olemme yhdessä edelläkävijöitä.

 

Kuvassa VTT:n henkilökuntaa juhlistamassa Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailun voittoa Urheilugaalassa

Vuodesta 2006 jaetun Suomen Aktiivisiin Työpaikka tunnustuksen voittaja valitaan vuosittain. Suomen Aktiivisin Työpaikka 2018 kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.suomenaktiivisintyopaikka.fi