Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
24.01.2018 | Seuratoiminta

Vuoden urheiluseurassa Kaarinan Pojissa kasvatetaan urheilijoita ja ihmisiä

Jalkapallon erikoisseura Kaarinan Pojat ry (KaaPo) palkittiin Urheilugaalassa vuoden 2017 urheiluseurana.  Tämä on hieno alku seuran 60-vuotisjuhlavuodelle, sanoi seuran puheenjohtaja Olli Tuominen Urheilugaalan kiitospuheessaan.

– KaaPon tavoitteena on olla vahva kasvattajaseura. Aktiivisella toiminnallaan seura haluaa kehittää jalkapalloa lajina eteenpäin ja olla vahva yhteiskunnallinen toimija alueellaan.

– Tarjoamme jokaiselle jotakin; laadukasta valmennusta, paikallisen seurayhteisön sekä yhteenkuuluvuuden tunteen kaikkien kaarinalaisten keskuudessa – nuorimmat KaaPolaiset ovat 3-4-vuotiaita Futiseskarilaisia ja varttuneimmat yli 70-vuotiaita, Tuominen kertoo.

 

KaaPossa on linjattu toimintaa selkeästi, ja 1300 jäsenen seurayhteisössä arki pyörii valittujen tavoitteiden suuntaisesti. Toiminnan raamit määritellään mahdollisimman tarkasti, jotta harrastusmahdollisuus ei ainakaan kustannusten takia katoa kenenkään ulottumattomiin.

– Seura kasvattaa lapsista ja nuorista paitsi urheilijoita, myös ihmisiä. Urheilulla ja urheiluseuroilla tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä rooli niin syrjäytymisen kuin syrjinnän ehkäisemisessä, Tuominen sanoo.

Seuran toimintamalliin kuuluu myös jäsenistön kuunteleminen ja palautteen säännöllinen kerääminen. Nykyisten jäsenten lisäksi KaaPossa kerätään pelaamisen lopettaneilta tai toiseen seuraan siirtyneiltä pelaajilta palautetta seuratoiminnan kehittämiseksi. Poistuvien pelaajien vastauksista saadaan arvokasta tietoa, jonka avulla mahdollisiin epäkohtiin voidaan puuttua.

 

Yhteistyö ja yhteisöllisyys seuratoiminnan sydämessä

Seura pyrkii kaikella toiminnallaan luomaan osallistavan, positiivisen, luotettavan, vastuullisen, avoimen, suvaitsevan, huomioivan, mutta myös menestyvän yhteisön. Jokapäiväisen joukkuetoiminnan lisäksi KaaPossa tullaan tulevaisuudessakin kohdentamaan resursseja nimenomaan yhteisöllisyyden lisäämiseen.

– Olemme mukana esimerkiksi Lupa Auttaa! -hankkeessa, jonka kautta myös sellaisten perheiden, joita emme normaalitoimintamme avulla tavoita, on mahdollista osallistua KaaPon toimintaan, Tuominen kertoo.

KaaPo tekee yhdessä naapuriseura Kaarinan Nappuloiden kanssa vahvaa päiväkoti- ja oppilaitosyhteistyötä. Tuominen alleviivaa yhteistyön merkitystä seuratoiminnassa.

– Ilman toimivaa yhteistyötä seurojemme välillä tämä saavutus ei olisi ollut mahdollinen. Hyvällä yhteistyöllä saadaan paljon enemmän aikaan niin lajin sisällä kuin lajien välilläkin, Tuominen sanoi kiitospuheessaan.

Kaarinan Pojat palkittiin Vuoden Urheiluseura-tittelin ja Uno-pokaalin lisäksi Alkon lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Vuoden Urheiluseuran valinnassa kiinnitettiin huomioita siihen, miten seura on onnistunut toimintansa tulevaisuutta koskevissa haasteissa ja hyödyntänyt parhaalla tavoin mahdollisuuksiaan.

 

Kuva: Susanna Luotonen