Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.01.2018 | Olympiakomitea

SM-viikko valtaa Vantaan heinäkuussa

Suomen monipuolisin urheilutapahtuma SM-viikko kokoaa yhteen tuhansia eri urheilulajien edustajia kisaamaan Suomen mestaruuksista. Tänä kesänä SM-viikko järjestetään 5.-8. heinäkuuta ja kisapaikkakuntana on Vantaa. Jo tässä vaiheessa tapahtumaan on ilmoittautunut yli 20 kiinnostunutta urheilulajia.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. SM-viikon toteutuksesta vastaa Suomen Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen, Ylen ja Vantaan kaupungin kanssa.

– SM-viikko on meille tärkeä, koska lajit saavat siitä paljon hyötyä: elinvoimaa, resursseja ja enemmän harrastajia. SM-viikon avulla mahdollistamme lajien välisen yhteistyön ja saamme näkyvyyttä myös pienemmille lajeille, toteaa Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

Yle Urheilulla on vahva rooli SM-viikolla, ja kotikatsomoihin välitetyt eri lajien mestaruustaistelut ovat keränneet hyvät katsojaluvut.

– Ylelle SM-viikko on erinomainen tapa olla mukana tässä suomalaisen urheilun monimuotoisuuden juhlassa. Kokemukset kahdesta ensimmäisestä SM-viikosta ovat olleet varsin rohkaisevia ja odotammekin innolla miten tapahtuma kehittyy sen tullessa Vantaalle, sanoo Yle Urheilun kumppanuuksien ja strategisen kehityksen päällikkö Robert Portman.

Kaikkien aikojen ensimmäinen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, jolloin mukana oli 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Seuraavan kerran kisattiin heinäkuussa 2017. Tällöin lajikirjo oli kasvanut lähes 30:een ja urheilijoita oli mukana lähes 3000. Tänä vuonna SM-viikko järjestetään 5.-8. heinäkuuta Vantaalla, ja ennakkokiinnostuksesta päätellen tapahtuman lajisuosio on pysynyt ennallaan.

– Vantaa on väestöpohjaan suhteutettuna Suomen nopeimmin kasvava kaupunki, nuori ja dynaaminen. Viime vuosien aikana Vantaa on näyttänyt vetovoimansa ja kykynsä myös erilaisten urheilutapahtumien isäntäkaupunkina. SM-viikon saapuminen Vantaalle on kaupungille loistava tilaisuus tarjota erinomaiset puitteet kasvaville ja muuten kenties vähemmälle mediahuomiolle jääville lajeille, kertoo Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Lisätietoja:

Olympiakomitea, SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen, 0400 569 792, hanna.iiskola@olympiakomitea.fi 

www.sm-viikko.fi
Twitter:  twitter.com/SMviikko 
Facebook:  
facebook.com/smviikko 
Instagram: instagram.com/smviikko
#SMviikko

Kuva: Tomi Hänninen