Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.01.2018 | Seuratoiminta

Joensuun Uimaseura on vuoden 2017 Sinettiseura – merkittävä tunnustus laadukkaasta urheiluseuratyöstä

Joensuun Uimaseura on valittu vuoden 2017 Sinettiseuraksi. Palkinnoksi laadukkaasta seuratyöstä seuralle myönnettiin Olympiakomitean ja Gasumin 5000 euron palkinto, joka luovutettiin Pohjois-Karjalan liikunnan Urheilugaalassa 26.1.2018.

Joensuun Uimaseuran toiminnassa toteutuvat esimerkillisesti kaikki laadukkaan seuratoiminnan osa-alueet.

– Joensuun Uimaseura on hieno esimerkki nykyaikaisesta ja monipuolisesti lapsia, nuoria ja aikuisia liikuttavasta urheiluseurasta, johon kaikki ovat tervetulleita. Seuran toiminta on saanut kiitosta muun muassa yhdessä tekemisestä, monipuolisista harjoituksista, yhteistyöstä muiden lajien kanssa sekä hyvästä viestinnästä, sanoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

Palkintorahoille ei ole vielä sovittua kohdetta, mutta seuran toiminnanjohtaja Marjo Siintomaa-Toljander uskoo palkinnon menevän nuorten toiminnan kehittämiseen.

– Olemme todella otettuja tästä tunnustuksesta. Ehkä järjestämme seuraväelle leirin tai muuta mukavaa, hän sanoo.

Seurassa panostetaan muutenkin yhteisöllisyyteen ja mukavaan yhdessä tekemiseen. Kaikista huolehtiminen on seuralle kunnia-asia.

– Olitpa harrastaja, kisaaja, vanhempi, uimari, hyppääjä, valmentaja, ohjaaja tai yhteistyökumppani: kaikkia kohdellaan samalla tavalla, Siintomaa-Toljander sanoo.

Yhdessä tekeminen on innostanut myös urheilijoiden huoltajat tiiviisti mukaan seuran toimintaan. Seuran järjestämissä tapahtumissa ja kilpailuissa vapaaehtoistehtävissä toimii vuositasolla noin 50-100 huoltajaa.

– Kaikki valmennusryhmät kokoontuvat pelituokioihin tai pulkkariehaan kauden alussa ja lopussa. Kurssilaisille järjestämme aina kauden päätteeksi Vesiriehan, jossa vanhemmat ja lapset saavat touhuta uimahallissa erilaisissa rastipisteissä, Siintomaa-Toljander kertoo.

 Seuran sisäinen viestintä toimii mallikkaasti, ja valmentajat pääsevät mukaan kehittämään seuran toimintaa. Lisäksi valmentajien viihtymisestä huolehditaan esimerkiksi yhteisten illanviettojen muodossa.

– Jos valmentajat eivät pääsisi mukaan toiminnan suunnitteluun, niin sitoutuminen olisi varmasti ihan eri tasolla, Siintomaa-Toljander sanoo.

Gasumin tuki on merkittävä – kannustuspalkintoja 14 urheiluseuralle

Suomen Olympiakomitean ja suomalaisen energiayhtiö Gasumin yhteistyön kohteena ovat olleet lasten ja nuorten hyvinvointia edistävät Sinettiseurat. Sinettiseurojen palkitsemisella haluttiin edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti. Valtakunnallisen vuoden Sinettiseurapalkinnon lisäksi 14 eri seuraa palkittiin 1000 euron kannustuspalkinnolla. Tunnustukset jaettiin maakunnallisissa Urheilugaaloissa ja tilaisuuksissa.

– Tuemme lasten ja nuorten liikuntaa vauhdittavia ohjelmia valtakunnallisesti, ja halusimme stipendien avulla tuoda esille arvokasta, mutta usein vähälle huomiolle jäävää seuratyötä, kertoi Gasumin viestintäjohtaja Olga Väisänen.

 

– Olemme saaneet Gasumin kannustuspalkinnoista hyvää palautetta seuraväeltä. Laadukkaan seuratoiminnan avulla haluamme kannustaa seuroja kehittämään toimintaansa, siten että se innostaa lapsia, nuoria ja aikuisia osallistumaan ja toimimaan seurassa. Lapsi saa Sinettiseuratoiminnasta hyvän pohjan niin urheilijan kuin liikkujan polulle, kertoo Alaja.

 

Kannustuspalkinnot 2017 ja palkitsemisen ajankohta

 

Kuva: Tanja Eiserbeck

 

Lisätietoja:

Eija Alaja, Suomen Olympiakomitea, Seuratoiminnan asiantuntija

Puh. 0400617531 eija.alaja@olympiakomitea.fi