Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.02.2018 | Olympiakomitea

Tieteen, taiteen ja urheilun Excellence in Finland -materiaalit jaossa verkossa

Huippuosaamisen kehittämishanke Excellence in Finland loi ainutlaatuisen verkoston tieteen, taiteen ja urheilun osaajien välille. Osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Suomen Olympiakomitean koordinoimassa verkostotyössä onnistuttiin luomaan eri toimijoista koostuva verkosto ja kehittämään rajat ylittävää osaamisen jakamisen toimintakulttuuria. Hankkeen aikana toteutettiin materiaaleja, jotka nyt ovat kaikki verkossa. Osana osaamiverkoston työtä järjestettiin menestyksekäs seminaari- ja verkostoitumispäivä Excellence in Finland 25.10.2017, haastateltiin eri alojen osaajia ja hankkeen loppuraportti on myös julkaistu. Nämä verkkosisällöt ovat kaikkien nähtävissä (ks. alla).

Monialaisen osaamisen kehittämishankkeessa olivat mukana Suomen Olympiakomitean lisäksi Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto, Sitra, Kansallisgalleria, Kansallisteatteri, Radion sinfoniaorkesteri, Suomen kansallisooppera ja -baletti, valtion liikuntaneuvosto sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Verkoston yhteistyöllä ja osaamisen jakamisella rakennettiin vuosina 2016–2017 uudenlaista toimintakulttuuria ja luotiin toimintatapaa, joka vahvistaa suomalaisen huippuosaamisen mallia. Tavoitteena oli luoda pysyvä, mutta jatkuvasti kehittyvä osaamisen jakamisen malli, joka perustuu yhteistyöhön, horisontaaliseen yhteistyöhön, hiljaisten signaalien tarjoamiseen, toisilta oppimiseen ja myös konkreettisten parhaiden käytäntöjen jakamiseen. Tärkeänä osana toimintaa olivat kiihdyttämöt, joissa tutustuttiin toisen alan osaamiseen. Tavoitteena on törmäyttää, innostaa ja inspiroida yhä laajenevaa joukkoa eri alojen osaajia.

Lisätiedot:

Suomen Olympiakomitean koordinoima Excellence in Finland-hanke oli osa Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Toiminnan jatkoa pohditaan yhdessä kumppaniverkoston kesken vuoden 2018 aikana.

#excellenceinfinland