Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa torstaina 8.2.

Kuusi suomalaista ottaa ”varaslähdön” olympiakilpailuihin jo ennen perjantain avajaispäivää. Torstaina tulessa ovat niin curlingin sekaparimme Oona Kauste – Tomi Rantamäki kuin myös mäkihypyn normaalimäen karsintakilpailuun osallistuvat Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)
2:05 Curling, mixed double-parikilpailu, Suomi – Korea (Oona Kauste, Tomi Rantamäki)
13:05 Curling, mixed double-parikilpailu, Suomi – Sveitsi (Oona Kauste, Tomi Rantamäki)
14:30 Mäkihyppy, normaalimäki, karsinta (Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Jarkko Määttä, Eetu Nousiainen)

Oona Kauste – Tomi Rantamäki
Curling mixed doubles -parikilpailu

Curlingin mixed doubles -parikilpailun avauspäivänä Suomen pari saa vastaansa isäntämaa Korean ja Sveitsin. Olympiaturnauksessa kaikki kahdeksan maata kohtaavat kertaalleen toisensa alkusarjassa ja neljä parasta selviää välieriin (12.2.).

Tomi Rantamäki: ”Kisajää on erittäin hyvä. Jään tekijät ovat onnistuneet erinomaisesti vaikka ilma on kuiva. Saatiin treeneissä hyvä kuva jäästä ja olosuhteista. Ilman muuta lähdemme voittamaan jokaista peliä, mutta toisaalta meillä ei olekaan kuin voitettavaa täällä. Hyvillä mielin kisaamaan.”

Oona Kauste: ”Valmistautumisleiri Soulissa meni hyvin ja tällä on kaikki asiat olleet kohdallaan. On myös erinomainen juttu että olemme saaneet tänne oman valmentajan mukaan. Se auttaa paljon.”

Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen
Mäkihyppy, normaalimäki

Varsinaiseen kilpailuun (10.2.) selviää karsintakilpailun 40 parasta ja automaattisesti maailmancupin 10 parasta eli yhteensä 50 kilpailijaa.

Suomen lipunkantajaksikin seitsemänsissä olympialaisissaan valittu 40-vuotias Ahonen oli keskiviikon harjoituksissa paras suomalainen kaikilla viidellä kierroksella, jotka mies hyppäsi. Parhaimmillaan tasan 100 metriä hypännyt Ahonen oli harjoitusten 16:s.

Janne Ahonen: ”Hyvä fiilis jäi tästä päivästä ja etenkin illasta. Siihen tunteeseen oli hyvä jättää jatko huomiselle, enkä hypännyt viimeistä treenikierrosta. Tämmöinen oli alkuperäinen suunnitelma. Vireystila menossa parempaan suuntaan, tänään väsyttänyt todella paljon. Mutta pysyin tietoisesti hereillä treenien välin, jotta illalla nyt nukuttaa ja saan nukuttua hyvän yön.”

Kaikille muille kuin Ahoselle kyseessä on olympiauran avauskilpailu.