Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.02.2018 | Huippu-urheilu

Ari Tammivaara joukkuepelien lajiryhmävastaavaksi

Ari Tammivaara aloittanut tammikuun alussa uutena joukkuepelien lajiryhmävastaavana Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä. Tammivaara seuraa tehtävässään Henrik Dettmannia ja Jukka Rautakorpea.

– Ensimmäisiä keskeisiä työtehtäviäni on joukkuepelien menestyssuunnitelman päivittäminen. Suunnitelma on laadittu vuonna 2013 ja sen jalkauttaminen ruohonjuuritasolle on käynnissä, mutta tässä vaiheessa on hyvä tehdä myös päivityksiä suunnitelmaan, Tammivaara kertoo.

Menestyssuunnitelman keskeinen tavoite kiteytyy sloganiin ”Parempaa peliä joka päivä!”

Tammivaaran mukaan parempi peli koostuu kolmesta elementistä:

-Menestyssuunnitelmassa on tunnistettu, että peli on kaiken toiminnan perusta, kuin elämä pienoiskoossa. Sen lisäksi joukkuepelien kehittämisen keskiössä ovat valmennusosaaminen ja urheilullisuus, Tammivaara sanoo.

Tammivaaran apuna lajien välistä yhteistyötä ohjaa joukkuepelien asiantuntijaryhmä, joka koostuu eri palloilulajien huippuosaajista.

– Tänä keväänä asiantuntijaryhmän ja KIHUn kanssa on myös tarkoitus saada valmiiksi   joukkuelajien menestysmittarit sekä yhteiset tunnusluvut, ja sitä työtä tällä hetkellä tehdään, Tammivaara kertoo

– Keväällä käynnistyy myös talvilajien tehostamistukiprosessi. Liitojen palaute kesälajien tukipriosessista on ollut kiitettävää ja kevään aikana prosessia vielä terävöitetään joukkuelajien osalta jääkiekon kanssa, Tammivaara sanoo.