Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeonChangissa perjantaina 9.2.

PyeongChangin Olympialaisten avajaisjuhlallisuudet alkavat  perjantaina klo 13 Suomen aikaa. Ennen avajaisia suomalaisurheilijoista esiintyvät curlingissa kaksi ottelua pelaavat Oona Kauste ja Tomi Rantamäki sekä freestylen miesten kumparelaskun karsinnassa kisaavat Jimi Salonen ja Jussi Penttala.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

1:35 Curling, mixed doubles -parikilpailu, Suomi (Oona Kauste, Tomi Rantamäki) – Venäjän olympiaurheilijat
4:45 Freestyle, miehet, kumparelaskun karsinta (Jimi Salonen, Jussi Penttala)
6:35 Curling, mixed doubles -parikilpailu, Suomi (Oona Kauste, Tomi Rantamäki) – Kanada
13:00 Avajaiset

Oona Kauste – Tomi Rantamäki
Curling mixex doubles -parikilpailu 

Torstaina kisat kahdella tappiolla avannut suomalaispari kohtaa toisen kisapäivänsä aamuna USA:lle avauspäivänä hävinneet ja Norjan voittaneet venäläiset. Iltapäivän ottelussa vastaan tulee avauspäivänä Norjalle hävinnyt ja USA:n voittanut Kanada.

Oona Kauste: ”Avauspäivä ei ollut meiltä parasta peliä, mutta huomenna on uusi päivä ja uusi mahdollisuus. Luonnollisesti lähdemme voittamaan jokaista heittoa ja jokaista peliä”. 

Jimi Salonen, Jussi Penttala
Kumpareleasku 

Mukana on 30 laskijaa. Karsinnan avauskierroksen 10 parasta selviytyy suoraan finaaliin ja seurakseen sinne he saavat toisen kierroksen 10 parasta laskijaa (jo finaaliin selviytyneet eivät laske toisella kierroksella). Suomalaisten numerot: 9 Salonen, 30 Penttala

Jimi Salonen: ”Rinne on profiililtaan samantyyppinen kuin Rukalla. Viimeisissä treeneissä on keskitytty erityisesti hyppyihin ja siihen, että saadaan vauhtia laskuun.”