Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomelle tappio curlingin olympia-avauksessa

Oona Kauste ja Tomi Rantamäki aloittivat suomalaisten olympiaurakan PyeongChangissa curlingin mixed doublesissa. Alkusarjan avausottelusta tuli tappio Etelä-Korean parille pistein 4-9.

Suomen parivaljakko joutui takaa-ajajaksi heti ensimmäisen pään jälkeen, kun kotiyleisön edessä pelannut Etelä-Korean pari Jang Hyeji ja Lee Kijeong voitti sen 3-0. Kolmen pään jälkeen korealaiset johtivat jo 5-0, mutta suomalaiset kavensivat eron seuraavassa neljässä päässä 5-4:ään.

– Alku oli vähän tahmea. Ensimmäisen pään heittelimme liian kovia, ja toisessa jäimme sitten vähän lyhyeksi. Sen jälkeen opimme tuntemaan jään, joka oli muuttunut aika paljon harjoituksemme jälkeen. Siinä oli eroja, kun pelattiin eri suuntiin. Koko ajan tiesimme, että mixed doublesissa voi tapahtua mitä tahansa, kunhan saamme heittomme kohdilleen. Pääsimme takaisin peliin kiinni, Oona Kauste totesi.

Lopullinen ratkaisu saatiin seitsemännessä päässä, jonka korealaiset voittivat 4-0. Näin PyeongChangin olympiakisat suomalaisittain korkanneet Oona Kauste ja Tomi Rantamäki taipuivat alkusarjan avauksessaan pistein 4-9.

– Korealaiset olivat juuri niin hyviä, kuin ajattelimme. Peli ratkesi meidän alkupään epätarkkaan voimatuntumaan ja lopun epäonnistuneisiin poistoihin, Rantamäki niputti.

– Seitsemännen pään vastustaja pelasi tosi hyvin, ja meillä jäi siinä vähän hankalat paikat. Tiesimme, että kyseessä oli käytännössä heitto, jolla mennään jatkoon tai hävitään tämä peli, Kauste lisäsi.

Tilastot kamppailusta löytyvät täältä!

Täältä näet torstain kaikkien suomalaisurheilijoiden aikataulun.