Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.02.2018 | Huippu-urheilu

Kumparelaskijat ottivat läheistä tuntumaa lumeen, avausvoitto yhä haussa curlingissa

Ensimmäisessä karsintalaskussa kaatuneet Jimi Salonen ja Jussi Penttala saavat uuden mahdollisuuden selvittää tiensä freestylehiihdon kumparelaskun finaaliin maanantaina.

Freestylehiihdon kumparelaskun ensimmäisen karsintakierroksen kymmenellä parhaalla miehellä oli mahdollisuus lunastaa jo paikka finaaliin. Jimi Salonen ja Jussi Penttala jäivät tämän kymmenikön ulkopuolelle, mutta heillä on uusi mahdollisuus maanantaina laskettavassa toisessa karsinnassa.

Salonen kaatui ensimmäisen hyppynsä alastulossa, minkä takia pisteet jäivät vaatimattomiksi (43,18). Sijoitus oli 27:s.

– Ylähyppy pyöri yli, ja siitä vähän pyllähti. Eipä sille mitään voi. Ei vain hyppy onnistunut. Noin siinä käy, kun nokalta rempaisee liikaa. Jokaisella on vähän oma tyyli hypätä, ja minulla on vähän tapana rempaista tuolta ylhäältä. Pitää yrittää rauhoittaa sitä.

Myös pykälää Salosta huonommin sijoittunut Penttala kävi kyljellään, toisen hypyn jälkeen. Pisteitä kertyi 30,15.

– Vauhti lähti vähän käsistä juuri pahaan paikkaan ennen alanokkaa. Tuli sitten vähän normaalia isompi, ja alastulo meni yli. Siitä sitten kyljelleen. Pakara ja pää ovat vähän kipeänä. Sen verran kovaa on tuo lumi, että vähän tömähti. Eiköhän se siitä ala hellittää.

Oona Kauste ja Tomi Rantamäki hävisivät molemmat perjantain pelinsä curlingin mixed doublesissa. Venäläisiä Anastasia Brizgalovaa ja Aleksandr Krushelnitškia vastaan Suomi taipui 5-7. Kanadan Kaitlyn Lawesia ja John Morrisia vastaan loppulukemiksi saatiin 8-2.

Suomi on hävinnyt kaikki neljä otteluaan olympiaturnauksessa, joten mahdollisuudet mitalipeleihin ovat lähinnä teoreettiset. Vastassa ovat vielä Norja, Kiina ja Yhdysvallat.

– Tunnelmat ovat edelleen hyvät siinä mielessä, että saamme pelata näitä pelejä. Kun pelin aikana ei tiedä vielä, voitammeko vai häviämmekö, sehän on yhtä suurta nautintoa. Ei se nautinto haihdu lopputuloksen myötä, Rantamäki huomautti.

Päivän tulokset kisasivuilta.