Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.02.2018 | Huippu-urheilu

Suomalaiset PyeongChangissa lauantaina 10.2.

Lauantaina PyeongChangin talviolympialaisissa nähdään 18 suomalaisurheilijaa. Maastohiihto ja ampumahiihto saadaan käyntiin naisten osalta, mäkihypyssä kisataan normaalimäen mitaleista. Kaikissa näissä kilpailuissa Suomella on täysi kvartetti. Lisäksi lumilautailussa lasketaan miesten slopestylen karsinta ja curlingduo jatkaa miexd doubles-parikilpailussa kahden ottelun verran.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa)

2:05 Curling, mixed doubles -parikilpailu, Suomi (Oona Kauste, Tomi Rantamäki) – Norja
3:00 Lumilautailu, miehet, slopestylen karsinta (Kalle Järvilehto, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas, Roope Tonteri)
9:15 Maastohiihto, naiset, 7,5 km + 7,5 km skiathlon (Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski)
13:05 Curling, mixed doubles -parikilpailu, Suomi (Oona Kauste, Tomi Rantamäki) – Kiina
13:15 Ampumahiihto, naiset 7,5 km (Mari Laukkanen, Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen)
14:35 Mäkihyppy, miehet, normaalimäki (Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen) 


Oona Kauste – Tomi Rantamäki
Curling, mixed doubles -parikilpailu 

Kolmantena pelipäivänä suomalaiset kohtaavat aamulla Norjan ja illalla Kiinan. Norja on voittanut kolme otteluaan neljästä, Kiina yhden. Suomen pari on hävinnyt kaikki neljä otteluaan tähän mennessä. 

Tomi Rantamäki:
– Olympialaisissa pelaaminen on hienoa, vaikka jatkomahdollisuudet ovat käytännössä menneet. Voittoja metsästetään edelleen jäljellä olevista otteluista.

Kalle Järvilehto, Peetu Piiroinen, Rene Rinnekangas, Roope Tonteri
Lumilautailu, slopestyle 

Slopestylen karsinnassa lasketaan kaksi laskua, joista paremman pisteet jäävät voimaan. Molempien karsintaryhmien kuusi parasta selviytyy finaaliin. Suomalaiset laskevat kaikki ensimmäisessä ryhmässä: Tonteri (numero 11), Piiroinen (13), Rinnekangas (15) ja Järvilehto (18). Laskut kello 3:00 ja 3:47. Vancouverin (2010) halfipen hopeamies Piiroiselle olympiakisa on uran kolmas toisissa Olympialaisissa ja Tonterille toinen. Järvilehto ja Rinnekangas ovat ensikertalaisia. 

Kalle Järvilehto:
– Todella mielenkiintoinen kisa edessä. Radalla on rakennelmien suhteen todella erikoisia valintoja. Kiinnostaa nähdä, mitä muut keksivät vetää siellä. Tavoite on tehdä parhaani ja tehdä parhaani hyvin.

Johanna Matintalo, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski
Maastohiihto, 7,5 km + 7,5 km skiathlon 

Maastohiihdon avauskilpailu skiathlon on nyt viimeistä kertaa mukana arvokisaohjelmassa. Kilpailu on olympiauran avaus Matintalolle sekä Monoselle. Niskaselle olympiastartti on toiseissa Olympialaisissa uran kuudes ja Pärmäkoskelle kolmansissa Olympialaisissa seitsemäs. Suomalaisten numerot: Krista Pärmäkoski 7, Kerttu Niskanen 9,  Laura Mononen 14, Johanna Matintalo 25. 

Krista Pärmäkoski:
Huomenna tärkeä kisa, ensimmäiset mitalit jaetaan näissä Olympialaisissa. Mielenkiintoinen kisa sinänsä, että jokaisen kunto on pieni arvoitus, ei voi tietää, mitä vauhtia kukakin hiihtää. Ja olisihan se kiva kuulua historiallisesti viimeisiin mitalisteihin skiathlonissa. Näillä kohti huomista. 

Kerttu Niskanen:
– Hyvällä meiningillä avauskilpailuun. Skiathlon ei ole minun suosikkimatkani, mutta kiva päästä aloittamaan heti ensimmäisestä matkasta nämä kisat. Tykkään ladusta, siinä on hiihdettävää nousua ja sopii kyllä minulle.

Mari Laukkanen, Venla Lehtonen, Kaisa Mäkäräinen, Laura Toivanen
Ampumahiihto, 7,5 km 

Ampumahiihdon avausmatka, 7,5 km sprintti, luo samalla lähtökohdat maanantain takaa-ajokilpailuun (10 km). Mäkäräiselle olympiastartti on kolmansissa kisoissa seitsemäs ja  Laukkaselle kuudes. Lehtoselle ja Toivaselle kyseessä on olympiadebyytti. 

Kaisa Mäkäräinen:
– Mielenkiinnolla odotan ensimmäistä starttia. Sunnuntaista lähtien olen täällä treenannut ja ottanut tehojakin. Radan profiili sopii minulle hyvin, kuokalla mennään paljon.

Antti Aalto, Janne Ahonen, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen
Mäkihyppy, normaalimäki 

Koko kvartetti selviytyi itse kilpailiuun torstain karsinnasta, parhaana 35:nneksi hypännyt Alamommo. Ahoselle olympiakilpailu on uran seitsemänsissä Olympialaisissa jo 18:s, kaikille muille ensimmäinen. Suomalaisten numerot: 8 Janne Ahonen, 10 Andreas Alamommo, 17 Eetu Nousiainen, 23 Antti Aalto. Mukana on karsintakilpailun 50 parasta.